Nu var det längesedan jag hade med ett hus som jag bara kan drömma om. Här kommer det, Pavilion Hus av Norm architectures . Norm Architects grundades i Köpenhamn 2008 av Jonas Bjerre-Poulsen och Kasper Rønn och är specialiserade på bostadsarkitektur, kommersiella interiörer, industriell design, fotografi och art direction. En inspirerande firma som designar både möbler och byggnader.
Huset som jag fastnade för, Pavilion House, är elegant beläget i det vackra East Anglian landskapet, på gränsen till en fungerande gård i Suffolk (Storbritannien), en häftig inifrån-ut-konstruktion. Formerna och materialen i interiören har alla ett lugn och enkelhet och varje rum erbjuder en annan glimt av utsidan. Arkitekturen framhäver naturen utanför huset och försöker inte konkurrera med den, utan ramar in den istället.

Husets design handlar om transparens,naturen blir en integrerad del av interiören. Med en tunn och minimerad stålkonstruktion, träfönsterkarmar och en vertikal beklädnad i lokal lärk som överensstämmer med befintliga konstruktioner på platsen blir det ett harmoniskt möte mellan gammal och ny bebyggelse. Den yttre delen av fönstren och takets fasadskiva i mörk kolgrå metall gör stålet så subtilt och diskret som möjligt så att husets träkaraktär blir det dominerande uttrycket.

Huset är sparsmakat möblerat, varje möbel är noga utvalt och färgen och hållen i en ljust brun färg genom hela huset.
Man måste ju bara älska dansk design.

Snygga Pavilion House av Norm architecture
Facebook
LinkedIn
Instagram