Ja jag gick ju lite överbord med mina Dahlior, ett tag hade jag 75 plantor och det utan att ha en plan var de skulle planteras, hade jag plats för alla, hade jag tillräckligt med krukor, var krukorna tillräckligt stora, har vi tillräckligt med sol på tomten. Nu har jag planterat 35 stycken plantor här hemma, 10 stycken vid sommarhuset och 15 plantor väntar fortfarande på att bli utplanterade. 35+10+15=60 plantor, 15 sållade jag bort vid omskolningen, jag är osäker om vi har tillräckligt med sol här hemma, men de plantorna som är planterade i krukor går ju att flytta så att de får tillräckligt med sol. De plantorna som står i mina hemmasnickrade blomlådor stor nog tyvärr lite för skuggigt… Men nu är det bara att vattna och gödsla så får vi hoppas att vi får se lite Dahlia-blommor framöver.

Här står de på rad mina fröplanterade Dahlior, jag har planterat dem i billiga plasthinkar från Biltema, soptunnor från IKEA och zinkhinkar från granngården, billigare går det nog inte att få men kanske inte så jättesnyggt….

I blomlådan har jag planterat Dahliaknölarna som är mycket kraftigare än de frösådda.

Vilken fin dag vi fick, idag kändes det som en riktig sommardag. Vi, Anders, Hanna, jag och Molly, tog en härlig promenad på Asköviken.
och där växte det en hel del maskrosor så jag var tvungen att ta en bild.

På hemvägen fikade vi på Cafet “Under den stora Eken” vid Gränsta och sedan tillbringade jag eftermiddagen med att fixa med blommor och krukor på terrassen. Även en inneväxt har nu fått flytta ut så det börjar bli riktigt ombonat där ute.

Dahlia en masse

2 reaktion på “Dahlia en masse

 • 2022-05-22 kl. 21:23
  Permalänk

  Håller tummarna för många fina Dahlior! Jag räknade till 36 i stugan. 18 sparade och lika många yttepyttesmå frösådda. Hoppas det är några kvar när jag kommer till stugan nästa gång. Att de inte frusit eller blivit uppätna. Härlig bild på dottern och hunden i maskroshavet.
  Allt gott!
  Annika

  • 2022-05-24 kl. 20:11
   Permalänk

   Hej Annika

   Ja maskrosor är fint när de inte växer på min gräsmatta 😂. Mvh Åsa

Kommentarer är stängda.

Facebook
LinkedIn
Instagram