Idag presenterar jag två helt olika danska sommarhus, det första ett modern och minimalistiskt, det andra ett klassiskt fiskehemman som är något utöver det vanliga. Båda fritidshusen vätter mot Kattegatt och jag har ju sagt det förr jag älskar danska sommarhus.

Modernistiskt fritidshus på 97 m2 på toppen av den kuperade kusttomten i Liseleje.
Utsikten är svårslagen hav möter himmel bättre än så blir det inte. Huset ligger i första raden vid vattnet med Liselejes slingrande stränder, där stenvallar och kustskydd skapar ett fint möte mellan natur och bebyggelse.
Huset byggdes 2002 och passar perfekt in i landskapet. Ett stolt hus som vet vad det vill, och en livsmiljö utöver det vanliga.

Stort familjerum som vätter mot vattnet med skjutbara fönster som suddar ut gränsen mellan ute och inne.

Ett häftigt paradis för dig som drömmer om storslagna vyer, natur och sand mellan tårna.

Och så har vi motsatsen en klassisk fiskestuga med extra allt, bl.a. ett halmtak och uterum.
Fritidshusidyll i 1:a raden till Jægersprisbukten, för fantastiskt fiske och ett fantastiskt sommarliv.
I skydd av de natursköna skogs- och ängsområdena, som är en förlängning av det magiska Jægerspris slott, Slotsparken och den mysiga Jægerspris by. Med en 180-graders utsikt över vikens oändligt vackra kustlinje, Husets är inrett med ingång till vardagsrummet och med en stor sydost-västvänd terrass.

Trappan går upp till ett sovloft och lägg märke till den fina färgsättningen med den rosa soffan mot de blåa väggarna i hallen, danskarna är modigare när det kommer till inredning och färgsättning än vi svenskar, eller än mig iallafall….

Jag kan inte välja vilken av sommarhusen som tilltalar mig mest, oavgjort. Sommarhusen hittar ni hos mäklaren Adam Schack. Fotografierna är lånade av mäklaren.

Två olika danska sommarhus, vilket är finast?
Märkt på:                
Facebook
LinkedIn
Instagram