Lördag med varierande väder, ömsom regnskurar och däremellan sol här i vår lilla varma kuvös vid sommarhuset. Hanna är här och håller mig sällskap, härligt att få umgås på tu man hand, det var ett tag sedan sist. Vi plockade fram dynor och SUP-brädan och hängde vid bryggdäck under förmiddagen ända tills mörka moln jagade in oss lagom till lunch. Jag jobbar med att installera program och mjukvara på min nya jobbdator och Hanna lagade en god pastsås till lunch. Att ha helg hemmavid är inte fy skam det heller efter att ha haft en sommar fyllda av resor och utflykter där vi har fått uppleva fina miljöer. Tvärtom kan det vara detta som är det mest avkopplande att ta en tur på SUP-brädan eller bara bada från bryggan, vila i solstolen på bryggdäck, ta ett snack med grannarna, lyssna på sommarprataren och bara vara.

Se så fint det glittrar på Mälaren idag, sensommardagar som denna är bäst.

Jag tog mig en tur på SUP:en också, fast denna gång ramlade jag i en gång. Det gäller att komma upp rätt med fötternas placering på brädan med en gång när man reser sig från knästående, för när du skall flytta fötterna i stående läge kan det lätt hända att du tappar balansen.

Här på bryggdäck har vi inte spenderat så mycket tid som vi brukar göra under sommaren, men det får vi ta igen under augusti och september, förhoppningsvis och om vädret tillåter.

Anders kommer hem från Norge snart så vi planerar att åka in till stan och grilla kyckling, som redan ligger i marinaden.

Min bästa marinad:
Olja, soja, hackad vitlök, hackad chilli, srirachasås, tomatpurre, salt och peppar.
Grilla kycklingen så att den får en fin stekyta, lägg på locket och grilla indirekt ca 15 minuter.
Till det brukar jag ha en grönsallad och rostade grönsaker och srirachamajo,.
M.U.M.S

Bara var “hemma”
Märkt på:                        
Facebook
LinkedIn
Instagram