Det känns som de små fåglarna som jag matar i ute i trädgården är mina kompisar, Det är så mysigt att sitta och äta en lång söndagsfrukost och titta ut på fågelbordet där trafiken är hög, domherrarna är finast med frosten som bakgrund.

Jag älskar de där oplanerade kravlösa söndagarna med sovmorgon, lång frukost och idag passade jag på att plantera jätteverbena och att plocka fram pelargonierna som jag sparade i höstas. Jag sparade frön från verbenan i höstas men jag kan inte hitta kuvertet med de små fröna, så därför skickade jag efter frön istället. och det kanske är lika bra för verbenan kan vara svår att plantera från frön för de måste utsättas för kyla omväxlande med värme för att gro. Och de frön som jag har beställt är förbehandlade så de är enklare att få dem att gro. Vet ni hur små verbenafröna är? Inte större än ca 1 mm och det är 10 i varje påse, jag köpte två påsar, det är nästan omöjligt att se var de hamnar när man strör ut dem i jorden. Nu står sådden varmt efter att ha blivit vattnad på fatet så jorden blir helt fuktig, ovanför ett element på mitt kontor med en huva över för att behålla fukten och om allt går bra kommer de små plantorna att synas om ca 7 dagar.

Sommarens jätteverbena som jag vattnade lite för lite, jag skall skärpa mig i sommar.

I år skall jag samplantera verbenan med rosenskära tror att det kan bli fint.

Kompisarna i trädgården
Märkt på:                    

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Facebook
LinkedIn
Instagram