Vårt vardagsrum är ju stort, ca 70 kvm varav en del där det är högt i taket då kan man med fördel ha riktigt stora gröna växter . Vi har en Guldpalm som får stå inne under vinterhalvåret men åker ut på terrassen så fort vädret tillåter. . Golvväxter som vår yuccapalm kan även fylla ut hörn eller fungera som rumsavdelare. Placera gärna olika stora växter ihop men pass upp så det inte ser stökigt ut.

Undvik små växter som kan ge ett plottrigt uttryck, satsa hellre på två till tre mindre eller en stor växt på samma ställe. Prova att ställa några växter på piedestaler för att trolla fram olika höjder. Här kan till exempel en monstera som den vi har i TV-hörnan komma till sin rätt.

Eller varför inte en växtgardin som porslinsblomman i vårt kök.
Just nu är en bra tid att plantera om sina krukväxter.

Men just nu njuter vi av tulpantider. När du kommer hem med dina tulpaner så tar du fram den vasen som de ska stå i. Stjälkarna behöver en ny snittyta. Mät med vasen och se vart den nya snittytan ska placeras. Med en färsk snittyta har tulpanen lättare att ta upp vatten och näring. Tulpaner behöver rikligt med vatten. Fyll vasen med svalt vatten och placera blommorna i den. Låt plasten sitta kvar ett par timmar. Då får tulpanerna stadga och riskerar inte att börja hänga. Byt vatten varje dag och vattna mycket och ofta.

Och växterna är nyttiga för oss människor för de renar luften, visste ni att murgrönan till exempel tar bort mögel och formaldehyd ur luften.
Mer växter inomhus alltså.

Mer växter i inredningen
Märkt på:                    
Facebook
LinkedIn
Instagram