Det blev en arbetshelg blandat med skönt häng med ö-grannar. På ön umgås man lite sådär skönt oplanerat och spontant, när vi hade ätit upp våran middag på lördagkvällen gick vi över till närmsta grannarna med våra vinglas och drack lite vin och och uppdaterade oss vad som hänt på ön i det senaste. Väl hemma kom nästa gäng med ö-grannar och vi drack lite mer vin och blev bjudna på frukost nästkommande dag. Frukosten var värsta hotellfrukosten på vännernas terrass som vätter söderut mot Sörmland. Det blev en lång frukost, så trevligt ju att bli bjuden på frukost istället för middag. Men vi var tvungna att bryta upp till sist för den här helgen skulle det bli arbetshelg med byta av panel på södersidan av Gamstugan.

Anders gjorde det mesta av grovjobbet, jag oljade plankor, målade nedre delen av den gamla panelen, körde bort gammal panel och fixade mat. Igår rev Anders bort gammal panel och satte upp en ny panellängd, idag i 25 graders värme på en svart södervägg satte han upp resten av panelen. Jag tror att Anders kommer att sova gott i natt….

Gårdagens middag åts på bryggdäck, en sådan fin kväll.

25 grader är parasollväder, vårt gröna parasoll där nere på bryggdäck. När det blåser västan ligger vår stuga som i en kuvös och det blir väldigt varmt och skönt. Finns det något värre än att äta i strålande sol, ett parasoll är ett måste sådana här dagar.
Anders badade, det var 17 grader i vattnet men jag doppade bara benen, jag är en badfis och står för det.

Men nu är vi i stan igen, vi brukar fira 6:e juni på Djäkneberget som ligger nära, jag tror jag skall baka en Sverigetårta till imorgon. Så här såg tårtan ut 2020.

Att byta panel på en svart vägg i söderläge vid 25 grader
Märkt på:                    
Facebook
LinkedIn
Instagram