Det bästa tillbehöret till en höstgryta måste väl vara hembakta baguette? Mina hembakta baguette blir aldrig sådär helt perfekta utan får väldigt oväntade former, jag antar ju mer man tränar på att forma bröden desto bättre blir de säkert. Men just att man kan se att bröden är hemmabakade och att man lagt ned sin kärlek på maten.

Nu har jag tillbringat 5 timmar i köket med att förbereda en boeuf bourguignon och baka baguette, så nu blir det några timmar i soffan. En av fördelarna med att ha gäster, förutom att ha gäster såklart, är att man städar och röjer lite hemma. Anders fixade dukningen så den slapp jag och efterrätten, en cheese cake, förberedde jag i går så nu känns det som jag har förberett det mesta. När man bakar baguette måste man knåda kraftigt i minst 10 minuter och då är det bra att ha sin husqvarna, efter ca 8 minuter såg jag hur degtrådarna bildas och då vet man att man knådat tillräckligt.

Det doftar så gott i huset med en beuf burignon på spisen och baguettes i ugnen.

Våra ö-vänner kommer på lördagsmiddag ikväll, det är kul att träffas även utanför ö-säsongen. Tänk att man fick så mycket nya fina vänner med sommarhuset. Och här inne är det städat och klart. Så nu kanske det blir en liten höneblund på soffan.

När det operfekta är perfekt
Märkt på:        
Facebook
LinkedIn
Instagram