Kan man säga det botten tre? Ja i alla fall så blev julafton en väldigt trevlig dag med våra vuxna barn. Vi startade dagen med risgrynsgröt, skinksmörgås och kaffe och satt länge och njöt av sällskapet, det är inte ofta vi är samlade alla 4 nu för tiden. Efter frukost hämtade vi upp Kalle och körde ut till Asköviken där vi brukar ta vår julpromenad. Som vanligt är jag dålig på att fotografera under julen men jag fick några bilder med mobilen.

Vilken julafton sol, snö och minus 10 grader så vädret gick in på top 3 och sällskapet också.

Efter promenaden blev det kaffe och mjuk pepparkaka tillsammans med Kalle innan han skulle iväg och fira jul med sin familj. Kalle fick sina julklappar och vi fick en julklapp av Hanna, ett spel som vi skulle spela efter julmiddag och julklappsutdelningen. Spelet var en detektivgåta med ledtrådar som skulle lösas av hela familjen.
Julmiddagen var inte en av mina bästa, det mesta smakade ok som skinkan, senapen, sillsalladen, gravad lax, janssons frestelse. Men den inlagda sillen blev för salt, brödet lite för kompakt och kötbullarna var inte bra alls därför bilr maten en bottom 3 :-(. Men det gör inget jag gladde mig åt det fint dukade bordet och det härliga sällskapet och fina julklappar. Av Anders fick jag en utelampa Tratten i koppar, av Ola en fin whisky och av Hanna fick jag en online fotokurs för mörkerfotografering.
Och vi löste detektivgåtan, Hotellmordet, jag kan verkligen rekommendera hiddenreality.se som har tagit fram spelet.

Just nu håller jag på att baka rundstycken, vi skall äta smörebröd i kväll då vi har så mycket gott pålägg.
Jag hade tänkt en med ansjovis och ägg, en med sillsallad, äpple och purjolök, en med skinka, sallad och senap, en med lax, äggröra och hovmästarsås.
Mums visst låter det gott.

En topp tre och en botten tre
Märkt på:        
Facebook
LinkedIn
Instagram