Ett spa-dygn var planerat fredag till lördag med kära vänner. Att ha en aktivitet redan på fredag kväll gör så att helgen känns extra lång. Vi checkade ut från jobben redan klockan 15, plockade upp vännerna och for mot Sätra Brunn som är en klassisk kurort bara 20 minuter med bil från Västerås. Vi hade bokat ett paket med spa, 3-rätters middag och övernattning. Vi spaade några timmar innan middagen , träffade före detta grannar så vi blev 6 till middag . Maten var jättegod och sällskapet likaså. Jag åt kycklingkrokett med chilli- och ingefärsskum samt misodressing till förrätt. Kolla in tallrikarna…

Till Sätra Brunn kom inte bara societeten, då liksom nu var alla välkomna. Till Sätra Brunn kom även allmogen och de fattiga. Som gäst på 1700-talet var du tvungen att följa strikta regler, oavsett samhällsstatus. Tidigt på morgonen var källan öppen för de fattigaste, lite senare kom allmogen och vid sextiden på morgonen var det dags för societeten att besöka källan. Gästerna ordinerades att dricka flera liter vatten om dagen. Mellan glasen skulle man promenera runt i parken under lättsam konversation, Samtal om religion, politik och pengar var förbjudna, det kunde skapa upprörda känslor. Känslor som kunde inverka negativt på vattnets förmåga att verka. Resten av dagen ägnade man åt socialt umgänge, utfärder och nöjen. Brunnen fugerade också som en plats där man under kontrollerade former kunde hitta lämpliga äktenskapskandidater.

Än idag är mycket sig likt på Sätra Brunn. Oavsett årstid är det hänförande vackert här; de stora parkerna med sina promenadstigar och stora träd, hundratalet hus från 1700-talet och framåt, minnesstenar och brunnshuset med vatten direkt från källan, öppet för provsmakning året om. Idag kommer människor fortfarande till Sätra Brunn för att öka sitt välmående och välbefinnande i någon form.
Efter Sätra Brunn var det dags för ett dop, barnens vän Ellika och hennes man ordnade ett jättefint dop för söta Lori med efterföljande middag i Falkenbergska kvarnen.

Lördagskvällen tillbringade vi framför öppna spisen med Ola vi åt oxfile a la Olav och såg en bra serie “After Live” med Ricky Gervais kan rekommenderas.

Veckans fotoutmaning är ledande linjer. Det är lätt att använda ledande linjer för att visa djup i en bild eller leda ögat till en viss plats i bilden. Istället använder vi den här veckan ledande linjer för att visa begreppet oändlighet.

Ledande linje är skogen landet på andra sidan viken som leder blicken till himlen och oändligheten.
Bilden tagen med min Mobil Google Pixel 7

Den lättare ledande linjen, korridoren in till studion. Fota taget med Canon R8 med 50mm F1.8 objektivet.

Studion som för tillfället fungerar som växthus. Idag passade jag på att plantera om Jätteverbenan som inte utvecklar sig sådär jättebra. Får hoppas att den tar sig nu när den blir omplanterad.


Fotoutmaning #8 och en händelserik helg
Märkt på:            
Facebook
LinkedIn
Instagram