Jag har lite lätt att stressa upp mig och just nu är stressnivån lite för hög. Jag har fått jonglera vanligt jobb, projekt golvslipning, årsmöte där jag tagit på mig lite för mycket och så handla och packa inför resa till fjällhusen. Men nu är årsmötet avklarat, sista jobbmötet avslutat och packning av kläder och mat är klart.
Idag slipades lacken bort, nu skall det slipas med 3 sorters sandpapper och sedan lackas med 3 lager lack. Jag har också kontaktat möbelsnickaren som skall bygga den väggfasta bokhyllan på väggen till höger om fönstret där borta. Han skall komma förbi och mäta någon dag framöver.

Vårt hus har så många fina material om än lite slitna, jag skrev om det här. Fiskbensparketten är original från 1959 och har varit slipat 1-2 ggr, ett sådan här golv kan slippas upp till 10 gånger. Det fanns några delar av golvet som hade märken efter vattenskador och de försvinner vid slipningen.

Vi jobbade på bra med att tömma vardagsrummet på möbler, jag startade med att plocka ur alla böcker ur bokhyllorna, tog ut alla lampor, tavlor och gardiner. Anders tog ut de större möblerna, här i hallen blev det lite trångt med byråar och piano. Jag hade bestämt mig att ta lite i taget, började med böckerna och gjorde lite, ca 45 minuter varje dag förra veckan. Jag är ju en sådan som väntar till sista minuten med sådana saker men nu var jag duktig. Anders har slipat trägolv själv men det är skönt att leja bort det till någon som jobbar med golvslipning. Nu är det inte klart än men vi håller tummarna för att det blir bra.

Tror jag skall ta en GT för att fira att jag har 5 dagar i fjällhuset framför mig.

Kul men lite stressigt med golvprojekt slipning
Märkt på:                
Facebook
LinkedIn
Instagram