God kväll! Nu när jag skriver detta är det torsdag och det är mulet och tråkigt utanför, men här inne är det varmt och doftar nystädat. Det börjar närma sig årlig öppning av sommarhusenhuset och i traditionsenligt tema så tänkte jag gå igenom mina lösa planer för våren och sommaren i huset och trädgården på ön.

Jag har lust att fortsätta mitt arbete med att byta ut gammal panel på gamstugan och tänker mig att fortsätta på kortsidan i sommar. Jag kan inte räkna med Anders i jobbet med att renovera gammelstugan för han tror att vi snart skall bygga ett nytt sommarhus, men det vet man ju aldrig när det blir. Förutom byte av panel skulle jag också vilja byta ut fönstren på kortsidan, två i köket och ett i badrummet. Vi behöver också byta ut vår flytbrygga mot något pålat alternativ, kanske i höst? Ett annat projekt som jag återkommer till varje sommar är att riva öppna spisen och ersätta med en gjutjärnskamin. Ja det finns att göra…

Förra året målade jag om köksluckorna, det blev väldigt bra om jag får säja det själv.

I vardagsrummet skall jag måla den lilla bokhyllan och sätta små ben så att den kommer upp lite. Jag gillar känslan i vardagsrummet och vi sitter ofta här när det kommer gäster, det är lätt att ta fram extra stolar, korgstolarna som står framför öppna spisen. Och så har man ju den bästa utsikten över Mälarfjärden där det alltid händer något, ett lastfartyg passerar förbi mot Köping eller Västerås, en segelbåt glider förbi i sundet mot Tallskär eller så kan man se en havsörn glida förbi mot sitt bo på Gillen.

Sovrummet har nya sängar sedan 2 år jag skall köpa två sängkappor.

Trädgården på Ön är lite av en utmaning eftersom vi inte är där hela tiden och kan vattna. Min robotgräsklippare fungerar inte jättebra när det regnar mycket så man måste se till den med jämna mellanrum, grannarna är snälla och hjälper till att få igång den när den har fastnat. Vi har 3 uteplatser som vi utnyttjar lite olika beroende på var det blåser ifrån. Här på Åsadäcket brukar jag plantera krukor med örter då vi har uteköket på denna uteplats, här sitter vi när det blåser östan i skydd bakom syrenhäcken.

På trädäcket vid sjön är favoritplatsen med en loungegrupp och ett eldfat som utnyttjas flitigt under sommaren.

Trädäcket utanför Andersstugan används mest till frukost.

 

I övrigt så ska det bli spännande att få träffa alla härliga ö-grannar så fort Mälaren sköjer. Vi tar hem båten och putsar på den i helgen, motorn åker på nästa vecka för att vara redo för sjösättning. Det skall också bli spännande att se om några möss flyttat in och om stugorna mår bra efter vintern , jag längtar efter ö-livet….

Vårens och sommarens planer för sommarhusen
Märkt på:                    

2 reaktion på “Vårens och sommarens planer för sommarhusen

 • 2024-03-22 kl. 05:34
  Permalänk

  Vilket underbart ställe! Förstår att du längtar dit. Jag är allt lite avundsjuk😉🌷🌷🌷

  • 2024-03-25 kl. 19:44
   Permalänk

   Hej Mari Anne, ja nu väntar man bara på att isen går så man får i båten 😀. Mvh Åsa

Kommentarer är stängda.

Facebook
LinkedIn
Instagram