Finns väl inget härligare att starta dagen med färdigbakt.
Ibland gör jag kalljästa frallor eller scones men nu tänkte jag prova på att baka croissanter. Jag fuskar lite och köper färdig smördeg.
Du behöver: 
1 paket kyld eller fryst smördeg
1 ägg
1 msk socker
1/2 tsk salt
Fyllning, jag använde en halv ruta mjölkchoklad

Gör så här: 
Sätt ugnen på 225 grader. Skär ut degen i kvadrater som är ungefär 15 cm, dela dem så du får trianglar. Rulla ihop dem löst med breda delen först.
Vill du fylla dem gör det innan ihoprullningen eller så delar du på dem och fyller dem vid servering. Ett hett tips då är nutella och aprikosmarmelad.
Lägg croissanterna på en plåt med bakplåtspapper. Vispa upp ägg, socker och salt och pensla över croissanterna. Strö över lite chokladströssel för syns skull om så önskas.
Grädda dem sedan ca  5-10 tills de fått en fin gyllene färg och fluffat upp ordentligt.

Fotoutmaningen den här veckan är “anonym” och får representeras av en anonym bild på mig då jag bloggar från min favoritplats.

Idag är det riktigt inneväder, men jag trotsade regnet och gick en 7,5 km PW på de något leriga stigarna här på Ön. Och nu har jag tänt en eld och sitter uppkrupen i min fina rottingstol med en kopp kaffe och njuter av att vara inomhus i värmen när det blåser och regnar utomhus. När kommer den där våren kan man ju undra…. Igår planterade jag mina penseer och pelargoner i krukor i trädgården, än har inte rådjuren ätit upp dem, jag rensade mina pallkragar och den runda planteringen vid sjön, sopade av däcken och plockade bort nedfallna kvistar från gräsmattan. Det känns inte som om det är dags att sätta ut utemöblerna riktigt än.

Stugfrukost med hembakta croissanter
Märkt på:            
Facebook
LinkedIn
Instagram