Nu är man slut som människa, efter att ha fixat i trädgården vid sommarhuset. Jag tog med mig luktärts-, verbena-, zinnia. och dahlia-plantor som jag har planterat under dagen. Dessutom har jag fixat med begränsningskabeln till robotgräsklipparen, gräsklipparen har gått bra tack vare snälla grannar som tar hand om klipparen när den kör fast och gräsmattan är perfekt klippt varje gång vi kommer ut till husen. Och sedan tog vi en härlig 2-timmars kajaktur till Högholmsskär och runt Strömskär, det blåste lite grann så när vi var mitt ute på fjärden blev jag lite ängslig. Kantrar man med kajaken när det är 15 grader i vattnet då vill man inte vara långt från land…. Mycket utomhusliv i sol och vind tar ut sin rätt och nu kommer man att somna lätt ikväll.

Här kommer jag i min fina Kayak Lifestyle 420 PE, inte den mest exklusiva kajakerna men jag gillar att den är i tålig plast och att
den stabil och säker. Anders har en finare kajak i glasfiber som är lite lättare att paddla men också mer ömtålig för repor. Mälaren lämpar sig jättebra för kajaking med alla sina små öar i Ridöarkipelagen, smala kanaler som man måste känna till för att hitta och så kommer man så nära land och fågelliv. Och så är det så kort startsträcka att komma iväg med kajaken, när man har ett sommarhus vid vattnet så är det perfekt att kunna komma ut på Mälaren på ett kick och få lite motion på samma gång.
Vi har en messengergrupp på ön med alla som paddlar och när man skall ut så skriver man ett meddelande för att kolla om det är någon mer som vill hänga på.
Varje år brukar vi ta en längre dagstur med matsäck, oftast lite senare på sommaren.

Så nu skall jag vattna plantorna i trädgården, duscha och lägga fram kläderna för morgondagens arbetsdag innan jag kryper ned i min sköna säng.

Maj alltså…
Märkt på:                
Facebook
LinkedIn
Instagram