Vi hade planerat en hotellnatt i Split och det var kul att avsluta med ett storstadsbesök, ja i alla fall för de som gillar lite puls (inte jag alltså). Vi åkte från Brac klockan 10.30 och var framme i Split en timme senare. Efter att ha lämnat av bagaget på hotellet som låg mitt i det historiska kejsarpalatset Diocletian som byggdes 300 efter Kristus mitt i gamla stan. Sedan gick vi upp på ett utsiktsberg Telegrin väster om Split.

Telegrin ligger på 178 meters höjd med en fantastisk utsikt över Adriatiska havet. Napolen använde toppen för att telegrafera från.

Sista kvällen var lika fin som alla våra kvällar här i Kroatien, vi prickade verkligen in en bra vecka vädermässigt, vi har haft 26-27 grader och havet har varit nästan ljummet. Såg att det skulle upp mot 40 grader varmt nästa vecka och det är lite i varmaste laget…

Har drack vi några drinkar i den ljumma kvällen.

Idag badade vi på Kupalistestranden innan vi packade ihop vårt pick och pack inför hemresan till ett lite mer kylslaget Sverige.
Tack Kroatien du har varit snäll mot oss…

Sista stoppet Split
Märkt på:                
Facebook
LinkedIn
Instagram