Igår när det blåste som värst kom sjöräddningen med en båt som överraskats av de stora vågorna som slagit in över båten och fått den att sjunka. Ibland blåste det upp till 20 sekundmeter i byarna, tur att man inte behövde ta sig in till fastlandet. Jag fick ett medlemskap till sjöräddningen i morsdagspresent, det känns tryggt att veta att man kan kontakta sjöräddningen när man är ute på Mälaren om det händer något. Idag har vinden mojnat och solen har tittat fram så jag passade på att möblera om på bryggdäck.

Jag flyttade soffan så att den står med ryggen mot staketet, det blev en mer ombonad känsla som förstärktes med kuddar och dynor.

När Anders satte fast kjolarna på nygamla bryggan var vi tvungna att klippa ned vår fina ormbunke, utan ormbunken får man fylla på med lite krukor med grönt för att mjuka upp uteplatsen.

Att skapa en ombonad uteplats kan göras med en pergola eller segelduk som tak, en spaljé som vägg . Även höga växter i stora krukor kan vara effektfulla som inramning exempelvis prydnadsgräs.  Bryggdäcket har en naturlig inramning av en syrenbuske och ett hasselträd.
Rottingmöbler kan mjuka en uteplats, soffan är i konstrotting och så flyttar jag ut riktiga rottingmöbler när risken för regn är minimal.
En rottingkorg med extrakuddar bidrar också till att mjuka upp.

Jag blandar uddamöbler, en rottingsoffa från Bauhaus, en rottingfåtölj ropad in på auktion och en träfåtölj Fri Form av Elsa Stackelberg samt ett Soffbord från IKEA.
Kuddarna har hemmasydda överdrag i blått och vitt.

Eftersom vi ofta sitter här nere på kvällarna och eldar i eldfatet så är belysningen viktig. Jag har lust att ställa upp ett stativ vid staketet och hänga en ljusslinga bakom soffan och så brukar jag plocka ut alla lyktor jag har och placera både på bryggdäck och på bryggan. Nu börjar kvällarna bli mörkare så det är dags att plocka fram utebelysningen.

Idag möblerade jag om på bryggdäck
Märkt på:        

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Facebook
LinkedIn
Instagram