Oj vad det blåser, Anders var tveksam att ta båten ut till Ön igår för det var spått regn och byig vind upp till 24 sekundmeter. Men vi kollade in Yr  och bestämde oss för att det var säkert att åka ut mellan 17 och 18. Och det gick jättebra, när vi hade tänt alla ljus i stugan och satt på härlig fredagsmusik och börjat göra iordning pastasåsen då kom vinden och regnet. Det var mäktigt att stå inomhus och se på naturens krafter när de släpps lösa. Det såg ut som om hela Mälarfjärden kokade av vindbyarna häftigt när man står torrskodd inne i lä för vinden i vår lilla skyddade kuvös här på Strömskär. Skyddad när det blåser västan vill säga.

Och att få vakna till en härligt blåsig höstdag det är livet det. Och idag hade jag planerat en liten arbetsdag, kratta upp ekollon, plocka in utemöblerna, plocka bort ek-ris från när arboristen var här och beskar eken som växer in över sommarhuset se här.
Men först en härlig frukost i mitt älsklingskök.

Idag blir det bilder från mobilen, jag tror att det är dags för ett nytt batteri till kameran, det var slut på batteriet trots att jag laddade det för 3 dagar sedan. Det brukar hålla i flera månader, konstigt. Vardagsrummet i Anderstugan, bonad från Indiska, bord, bokhylla, radio fick vi med stugan, rottingstol inropad på auktion, gungstol fått från Anders kusin, kikare 40-årspresent.

Och tända ljus även till frukosten, ljusstaken fick vi med stugan, klocka IKEA, kök byggt av mig, se här.

 

En lördagsbukett från vår konstiga buske som blommar i otakt med allt annat här ute. Vet inte vad det kan vara, någon som vet.

Det är jättemysigt att vara i sommarhuset när det blåser västan även om det är storm, för våra stugor ligger så skyddat och vi har härlig lä på vår sida av Ön. Vi satt till och med ute och fikade idag, och jag glömde en sak till som vi hann med idag, vi tog in bryggan. Ja den hänger fortfarande på bojen men så fort det blir vindstilla kör vi runt den till Solbryggan.

Men nu skall jag hjälpa Anders att dra upp lillbåten på land.

Och sedan skall jag börja fixa med kycklinggrytan vi skall ha ikväll. Trevlig helg.

Happy Windsday
Märkt på:        
RSS
Follow by Email
Facebook
Instagram