Den härligt blåsiga gårdagen avslutades med en supergod kycklingryta, recept längre ner, och efterrätt hos härliga ö-grannarna så sov man gott och djupt. Alltså när vi köpte stugan på Strömskär fick vi också en hel bunt med trevliga nya kompisar på köpet, våra närmaste grannar, mina nya kajakkompisar och deras familjer man känner sig verkligen hemma på Ön.

Och i morse vaknade man upp till det här, alltså….

Så här såg det ut från vår sovkabyss när vi slog upp ögonen imorse. Då blir man glad i sinnet.

 

 

Men för att återkomma till kycklinggrytan så var den magiskt god, här är receptet.

Enkel kycklinggratäng med mango chutney (4 port.)

600 g kycklingfilé
Salt, peppar
3 dl crème fraiche (alt. grädde)
1 dl mango chutney
2 tsk curry
1-2 tsk sambal oelek
1 paprika
70 g cashewnötter

Sätt ugnen på 175°. Bottna en ugnsfast form med kyckling. Salta och peppra runtom. Blanda crème fraiche, mango chutney, curry, sambal oelek, salt och peppar. Häll såsen över kycklingen. Toppa med strimlad paprika och cashewnötter. Ugnsstek kycklingen tills innertemperaturen på köttet är 72°, ca 30 min.

Jag lade till lite broccolli, har jag sagt att jag äääälskar broccolli…
Och så åt vi delikatesspotatis och en grönsallad till.

 

Och så gick vill till grannarna och åt en smarrig efterrätt och diskuterade politik. Jag gillar verkligen att diskutera politik vi har ju härliga diskussioner med ungdomarna här hemma men det är så härligt att ha kompisar som också gillar att diskutera. Och på vägen till grannarna var vi tvungna att fotografera den härliga mångatan.

 

Idag har jag också varit duktig, tvättat fönster, klippt gräsmattan både vid sommarhuset och i stan samt damsugit båda stugorna.
Nu sitter jag i mjukisbyxorna och bloggar samtidigt som jag lyssnar på framgångspodden. Jag gillar verkligen podar jag lyssnar på Wahlgrens och Wistam, Billgren och Wood, Mannheimer och Skäringer och Framgångspodden. Jag lyssnar när jag tränar på gym, går ut med Molly, klipper gräset och nu när jag bloggar.

Men denna hösten alltså
Märkt på:            
RSS
Follow by Email
Facebook
Instagram