Nu när det blir kallare ute och utemöblerna ställs undan så brukar jag ta in korgstolen. Nu fick den plats i sovrummet vid fönstret.
Vi lade ju in en heltäckningsmatta i våras, se här, och jag är så nöjd med mattan som är av ull. Ull är dyrare – mellan 600 och 1 200 kronor per kvadratmeter får man normalt betala för en heltäckningsmatta i ull. Fördelen med ullmattor är att det fetare materialet håller ifrån sig smuts bättre än syntetmattor som fort kan se solkiga ut. Ett gott råd är därför att en vit eller ljus heltäckningsmatta alltid bör vara av ull.

Det fanns en tid när heltäckande mattor var mer regel än undantag i svenska hem. Textila golv är mjuka, varma och bullerdämpande och ger rummet en ombonad känsla. På 70-talet och en bra bit in på 80-talet stod heltäckande mattor för 35– 40 procent av golvmarknaden. I dag är motsvarande siffra knappt 10 procent, men en svag uppgång tycks vara på väg.

Dagens sätt att inreda med heltäckningsmattor skiljer sig dock en del från 70-talets. Då skulle praktiskt taget vartenda rum ha textilgolv. De som köper heltäckande i dag nöjer sig oftast med ett eller möjligen två rum. Och en stor andel av de heltäckningsmattor som nu säljs är tillskurna, lösa mattor med kantsöm. Ofta är skälet att man vill ha en större matta än vad vanliga mattbutiker kan erbjuda.

Korgstolen köpte jag på Rusta för 3 år sedan, på sommaren står den ute men på hösten åker den in och blir en innestol.

Och så morfar Oscars linneskåp som jag ville behålla och byggde upp sovrummet runt denna bastanta pjäs.

 

Men helt klar är jag inte, jag saknar bland annat en liten taklampa i hörnet. Vilken skall jag välja?

Lampa från Markslöjd

Lampa från Ferm living

Lampa från Norrman Copenhagen

Lampa okänd.

 

Jag har en lampa på lut från Åhlens outlet som jag nog kommer att slå till på. Den liknar lampa nummer 2.
Fredag imorgon efter ännu en tuff arbetsvecka, phu, igår jobbade jag till 21…. Så skönt med helg helt enkelt.

Heltäckningsmatta och korgstol
Märkt på:            

En reaktion på “Heltäckningsmatta och korgstol

  • 2018-10-12 kl. 08:39
    Permalänk

    Gillar 1 an mest men även 2 an. Ha en goo helg, kram

Kommentarer är stängda.

Facebook
LinkedIn
Instagram