Våran terrass blev klar precis i tid till det vackra och varma vädret, ett extra vardagsrum är precis vad det är och en naturlig samlingsplats för hela familjen när vädret är varmt. Att inte ha någon nivåskillnad mellan ute och inne betyder mer än man tror när det gäller utnyttjande av uteplatsen. Har du en trappa som du skall gå nedför med mat och porslin ja då drar man sig för att att äta sin middag eller lunch ute då det är lättare att duka i köket. Anders höjde hela uteplatsen så att golvnivåerna blev lika höga ute som inne. Nu fattas det lite gröna växter och en pergola, en pergola med skjutbart solskydd som det här som finns på Jotex se här.

Korgarna med blommor finns på Jysk, ja utan blommor då.
Men ny pergola kanske inte händer den här sommaren för först skall det köpas en matgrupp se här.

Idag var jag på jobbet och nu börjar mina arbetskollegor komma tillbaka, vi var riktigt många på jobbet idag. Jag jobbar på kontoret imorgon också och så blir det hemmakontor torsdag och fredag från sommarhuset antagligen.
På lördag är det 6 juni så då skall jag baka en svensk tårta och försöka spritsa den snyggt i gult och blått med en cream cheese frosting så att den blir sådär riktigt proffsig.

Cream cheese frosting

200 gr rumsvarmt smör
5 dl florsocker
300 gr cream cheese eller Philadelphiaost
gul och blå pastafärg

Vispa det rumsvarma smöret vitt och fluffigt i ca 5 minuter.Tillsätt florsockret och fortsätt att vispa ett par minuter.Vispa ner cream cheese eller Philadelphiaosten och låt allt blanda sig väl.  Den frosting som blir över efter att du har spacklat tårtan delar du upp i två delar och färgar in med pastafärg för att sedan använda vid dekorationen.


Och när du får den där perfekta frostingen då gäller det att ha rätt sorts tyll. Jag skall spritsa små minimaränger i form av svenska flaggan
och då använder jag Wilton 2 D tyllen.

Nu är jag taggad för att få en riktigt härlig blå-gul tårta på lördag.
Och nu har jag ju höjt förväntningarna så nu gäller det att prestera, ingen press….

Just in time
Märkt på:                    

En reaktion på “Just in time

  • 2020-06-03 kl. 09:56
    Permalänk

    Det blir perfekt frosting av det och så fint ni har det

Kommentarer är stängda.

Facebook
LinkedIn
Instagram