Bara för att man har semester så betyder inte det att man bara skall sitta på bryggan och slappa, Faktiskt så brukar min och Anders semester alltid börja med att vi röjer, städar eller fixar med något. I år blev det att köra ut nya soffan till sommarhuset, röja här hemma och köra en tur till återbruket, starta spaljeprojektet. Och nu när vi tillbringade två dagar i stugan så fixade Anders med redskapsboden som sjunkit ihop lite. Han använde en domkraft och hissade upp boden så nu ser den lite rakare och stoltare ut. Dessutom röjde han tillsammans med grannarna upp området runt boden och komposten så att det blev riktigt snyggt och städat. Själv rensade jag ogräs i rabatterna och stöttade upp rosorna som behövde lite stöd, skall nog skaffa en snygg spalje till rosen som egentligen är en klätterros. Och så satt vi lite på bryggan också och Anders badade men nu är det för kallt för mig, under 20 grader då blir det inga dopp för mig.
Mina adirondackstolar är som smycken på bryggan, jag tycker så mycket om modellen, jag har ju två hemma i stan också men här ute på Ön gör de sig bättre.

Det är så mycket fin i trädgården här ute som man inte vill gå miste om just nu.

Och stockrosorna är lika fina som förra året de skall få ett eget inlägg.

Jag lovade ju att lägga upp ett inlägg på mitt pizzarecept.
Pizzadeg:
50 g jäst
2 tsk strösocker
1 tsk flingsalt
0,5 dl olivolja
3 dl vatten, ljummet
7 dl vetemjöl special
Blanda jäst, socker, salt, olja och fingervarmt vatten (37 grader) i en degbunke.
Rör i mjöl, lite i taget, tills du får en fast och elastisk deg. Spara resten av mjölet till utbakning.
Jäs pizzadegen i bunken under bakduk i cirka 25 minuter.
Dela degen på 4 bitar och baka ut dem med kavel på mjölat bakbord.
Toppa pizzan efter tycke och smak, grädda i 200 grader varmluft tills den fått fin färg.

Pizzasås:
1 burk krossade tomater
En nypa socker
2 msk ketchup
finhackad basilika
salt och peppar

Mina favorittoppings:
Svarta Oliver
Rödlök
Champignoner
Inlagd kronärtskocka
Sparris, förkokt
Salami

Och så har jag köpt en pizzasten och försöker lära mig att göra pizza på grillen, första gången blev pizzan bränd, andra gången hade jag för lite kol och fick steka klart pizzan i ugnen. Så man kan säga att jag fortfarande är i en inlärningsfas….

Röja och fixa lite
Märkt på:                            
Facebook
LinkedIn
Instagram