Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Åhlens

För 17 år sedan köpte jag mina första delar till mitt vardagsporslin Swedish Grace, det blev 12 mattallrikar och 12 assietter i himmelsblått. Jag fick 12 kaffemuggar i julklapp av mamma i samma färg. Färgen finns inte kvar i sortimentet men jag har komplementerat med fler assietter, skålar och äggkoppar i isblått och ett uppläggningsfat i snö. Här ser du skillnaden i färg med den gamla förgen himmelsblå på de stora tallrikarna och isblå på de mindre tallrikarna.

När uppnår man kultstatus i porslinsvärlden? Jo, kanske när man följt flera generationer genom vardag och fest, utan att en enda gång ha känt sig malplacerad. Swedish Grace, Louise Adelborgs mästerverk, är en sådan servis. Det starka och tåliga fältspatporslinet med de stilrena veteaxen lanserades redan 1930, först bara i vitt. Numera finns Swedish Grace i en hel palett av kulörer, vilket fött nya kreativa dukningsmöjligheter för den som gärna mixar och blandar.

Skålarna har jag i två storlekar 60 och 30 cl och använder båda storlekarna lika mycket.

Nu har Åhlens rea, 25% se här, på Swedish Grace, jag har lite lust att komplementera lite….

Visst blir man sugen. Tekopp med fat, gräddkanna, tillbringare, tekanna och ett tårtfat. Jag kan ju inte köpa allt men jag tror jag slår till på 4 tekoppar med fat och en tekanna, jag kan helt enkelt inte motstå det vackra porslinet.

Mitt vardagsporslin
Märkt på:                        
Facebook
LinkedIn
Instagram