Vi har ju haft vår fina V60 Elhybrid i drygt ett år nu och är så nöjda med den. Med normalladdning kostar det omkring 2 kr per mil att köra bilen. Eftersom vi mest kör stadskörning och till sommarhuset dit elen räcker så har vi halverat vår bränslekostnad med 50 % .

I genomsnitt en månad kör vi 25 mil på bensin och 57 mil på el. Med vår gamla dieselbil hade vi en dieselkostnad på 1500 i månaden och idag är kostnaden 700 kr. Vi släpper ut 3/4 mindre koldioxid med vår fina hybrid.
Designen är verkligen lyckad och Volvo cars slog nytt försäljningsrekord på en vikande marknad tack vare den nya designen. V60 har betydligt skönare proportioner än storebror V90 som gör sig bäst i Cross Contry-versionen. Volvo har skaffat sig en ny identitet som jag gillar och är snyggare än de karaktärslösa tyska rivalerna, tycker jag då.

När jag vrider om startvredet i mittkonsolen och trycker Orreforsspaken bakåt ett par gånger för att få i Drive-läget. Eller var det tvärtom? Lite förvirrande innan man vänjer sig.

Äntligen, det här har jag väntat på sedan 1998 bör Volvo 940 lades ned. Ja, att köra en ny bakhjulsdriven Volvo. Elmotorn är nämligen placerad baktill på Twin Engine-bilarna och så länge du kör i ren eldrift så är bilen rent bakhjulsdriven. V60 Twin Engine går mjukt och följsamt på elektricitet och de 87 el-hästkrafterna räcker förvånansvärt bra även vid accelerationer. Men några 740 TIC-sladdar blir det knappast med V60 Twin Engine i Pure-läge. Jag ser det som en sport att köra bilen så snålt som möjligt enbart på elektricitet. Som bäst lyckas jag mig 45 km på enbart el . Den officiella räckviddssiffran på 45 km är väldigt rimlig att nå vid försiktig körning i varmare väder. För den som kör relativt korta sträckor och har möjlighet att sätta bilen på laddning så fort den inte används så blir driftskostnaderna låga.
Sedan var det där med dubbelnaturen. Vår V60 är den snabbaste Volvon någonsin. 0-100 km/h på endast 4,9 sekunder känns härligt snabbt och överraskar positivt. Visst är det roligt att bränna gummi och pressas mot stolsryggen, känns härligt. Drivlinan är på sammanlagt 390 och inköpspriset är på 519 900 kronor som man får tillbaka då andrahandsvärdet är högt eftersom kunderna står på kö, vi fick vänta 6 månader på vår bil. Men tiden när Volvo ville göra folkliga bilar är sedan länge förbi.

Jag älskar vår V60 T8 Inscription
Märkt på:                    

2 reaktion på “Jag älskar vår V60 T8 Inscription

 • 2020-09-21 kl. 21:29
  Permalänk

  Så snygg!
  Min bror har en S60 (tyvärr inte el)och är också mycket nöjd :). Så skön att åka i! Mycket pengar, men smakar det så kostar det.
  Jag cyklar mest ;)…

  • 2020-10-03 kl. 14:56
   Permalänk

   Hej Annika

   Ja min man cyklar mest han också så jag får ha bilen för mig själv…
   Mvh Åsa

Kommentarer är stängda.

Facebook
LinkedIn
Instagram