Under sommaren är ju vardagsrummet ute på terrassen och några av växterna har fått bo ute under sommaren. Vardagsrummet inne har inte fått så mycket kärlek de senaste månaderna men nu är det dags att boa in sig igen inför hösten och vintern, vi premiäreldade ju i öppna spisen förra helgen. Jag plockade in Anders yucca palm som inte var helt tip-top i våras men efter en omplantering och 3 månader utomhus har den hämtat sig något. Jag införskaffade en palm till terrassen och nu får den flytta in också.
Jag har passat på att plantera om flertalet växter och rensa ut växter som inte mår så bra och så har jag tagit skott från mina monsteror. Så här såg det ut 2018 då växterna flyttade in.

På sideboardet fick några sticklingar från Monsteran stå i väntan på att den får rötter och är redo för plantering. Den lilla elefantörat bredvid fick ny jord i krukan.

Anders Yucca-palm fick flytta tillbaka till sin gamla plats bakom soffan. Monsteran i korgen har jag inte hittat någon bra plats till än så den får stå här så länge.

Här mellan soffan och bibliotekshörnan får palmen stå. Palmen som jag köpte till terrassen se här. Jag tror jag skall köpa en ny kruka till palmen kanske Joel från plantagen skulle funka.

Alla mina elefantöron är omplanterade och fått ny jord, en av dem fick stå här på mitt ommålade vitrinskåp. Jag är fortfarande så nöjd med färgen jag till slut valde till vitrinskåpet, IKEAs Nygård, se mer om det projektet här.

Men nu skall jag tillbringa eftermiddagen framför jobbdatorn var ju ledig i fredags och det vill jag jobba ikapp.

Följ mig
Växterna flyttar in
Märkt på: