Jag började plantera lite frön som jag skickat efter för några veckor sedan, se här. Hur har det gått, både bra och dåligt. Jätteverbenan grodde inte och jag vet inte vad jag gjorde för fel. Men däremot så grodde de fyllda stockrosorna.

Man kan  förodla stockrosor från mars – april, för en senare utplantering. Fröna sätts ca 1 cm djupt i genomvattnad såjord. De gror vid 14-15° C. När plantorna börjar visa sig, vill de stå ljust. Har man förodlat kan de börja skolas ut när risken för frost är över. Plantera sedan ut på växtplatsen. Jag satte nog stockrosorna lite för tidigt så snart skall de få stå lite kallare med mycket ljus när de blir lite större, har jag tur kan de blomma redan i år.
Men jag har inte gett upp om Verbenan än:
Så rätt glest i krukor, i väl genomfuktad jord och ställ dem i rumstemperatur. Täck med någon form av lock, försedd med lufthål.
Ofta gror fröerna bra inomhus men om inget grott inom två veckor bör du ändra metod. Placera då krukorna i lätt frost, i ett växthus eller utomhus. Det får dock inte vara mer än -4 grader. Är det kallare så kan du prova att sätta krukorna i ett kylskåp i cirka 2 veckor.
Skola om dem i större krukor ett par gånger innan du planterar ut dem på den plats där du vill att de ska växa.
Så nu står de utomhus ett tag.

Stockrosen har ju blivit lite av min signaturblomma, ni kan läsa mer om min resa från frö till blomma härhär och här .

Och så fick vi änne en underbar dag i Winter wonderland, vi tog en långpromenad med Molly. Drack kaffe med en semla. Jag skottade av balkongen från snö, balkongen har sett sina bästa dagar och när snön smälter rinner vattnet ner i betongen som fryser på natten och kan spränga balkongen så den får sprickor. Ännu en sak på min checklista som vi borde ta tag i, det är ett pyssel att ha ett gammalt hus. Solen värmde så skönt på mig när jag skottade av balkongen så det var absolut inget straffjobb.

Hur gick det med förodlingen
Märkt på:                    
Facebook
LinkedIn
Instagram