Påskdukningen 2021 ser ut så här.

Ruskas tallrikar, gröna linneservetter, bordstablett från Åhlens, brödfat i rotting och så lite påskpynt och tulpaner på det och vi har påskdukningen a la 2021.

Sedan vår påsktradition här hemma inte är så lång, vi brukar ju fira i fjällhuset, så får jag hitta på lite egna traditioner. Dukning med påskhare av linneservett och ett ägg är från förra året då jag gjorde en liknande se här. Så blir det sill och jansson på långfredagen och lammstek på påskafton. Vad jag saknar från våra påskar på hytta är sällskapet, skidåkningen och det mysiga hänget på terrassen i vårsolen. Men vi får göra det bästa av påsken här hemma med närmaste familjen det blir bra det också, spela lite kort och monopol, kanske grilla om vädret blir ok.

Vanligtvis använder jag silverbesticken när jag dukar inför högtider men idag använde jag våra fina vardagsbestick Oval Steal från Boda Nova som vi köpte för säkert 20 år sedan. Tyvärr säljs de inte längre, jag skulle behöva kompletera både gafflar och knivar, jag får väl se om jag kan hitta dem på någon nätauktion.


Idag är jag ledig och har varit och påskhandlat på ICA Maxi, vet ni att påsken är den högtid som vi handlar mest mat i Sverige.
Nu skall jag ta en långpromenad med mitt onda knä, jag tror att det är menisken som har hoppat ur led. Att gå funkar bra så det är det jag får hålla mig till så länge knät krånglar, men när det blir bättre igen kan jag börja lufsa igen, lufsa är att springa sakta. Jag har haft problem med menisken förrut och då har det alltid hjälpt att stretcha så nu kör jag mycket stretch och hoppas att det snart går över.

Påskdukning med klassiska serviettharen
Märkt på:                        
Facebook
LinkedIn
Instagram