När jag var på Rusta för att köpa grå golvfärg för att måla om golvet i gamstugan, hittade jag lite annat smått och gott. Yogamattor för bara 49 kronor till sommarhuset och ett jättefint grönt brickbord Lilly. Det är så bra med ett litet bord som kan flyttas efter behov. Bordet liknade de populära borden On the Move eller DML men till ett mer rimligt pris. Bordet köpte jag till sommarhuset men det passade väldigt bra på vår nya terrass, se här.

Hur tänker jag när det kommer till Lyx vs. Budget, för mig är det alltid en fråga om ekonomi. För några år sedan ramlade jag över en kopian på Grythyttans klassiska trädgårdsstol A2 kunde jag inte låta bli att köpa kopian Furuvik från Rusta för 899 kr. Det mesta som skiljer sig är priset (och kvalitén är antagligen att räkna med därefter). Orginalet från Grythyttan som formgavs av designern Artur Lindqvist till Stockholmstutställningen 1930 kostar ca: 4400 kr i butik och är ofta slutsåld. Och nu istället för att köpa ett dyrare märkesbord för 2000 kronor så blir det i stället en kopia från Rusta som jag blir lika glad för.

Jag har inte börjat sätta ut utemöblerna än men mina adirondack-stolar har stått ute hela vintern under balkongen och när solen kommer fram är det bara att slänga på några mjuka fårskinn, kanske en varm pläd behövs och så det fina brickbordet att ställa kaffekoppen på och voila en mysig fikaplats.

Adirondackstolarna här hemma har hängt med i över 16 år och står ute hela sommaren och i år måste jag nog slipa och måla dem lite för att de skall hålla 16 år till.
Annars har jag planterat sticklingarna jag tog av luktärtorna och så har jag börjat låta både stockrosplantorna och luktärtorna stå ute lite varje dag för att de skall vänja sig vid kylan och inte bli så långa och gängliga som de lätt blir när de står inne i värmen. Jag gick en promenad utmed Svartån så nu har jag uppnått mina 10 000 steg idag.

Brickbordet Lilly
Märkt på:                
Facebook
LinkedIn
Instagram