PW eller Powerwalk är min favoritträning. Man aktiverar hela kroppen när man promenerar, vilket gör det till ett effektivt sätt att förbättra sin kondition. Det sliter inte heller lika mycket på lederna som det gör att jogga.
Powerwalking tonar hela kroppen, från benen, till rumpan och dina armar. För att inte nämna att det är ett utmärkt sätt att hjälpa till att bli av med det extra fettet runt midjan. Ta långa kliv vilket är mindre effektivt och mer tröttsamt än snabba korta steg. Och det är ju trött jag vill bli. Man skall koncentrera sig på att landa med foten på hälen. Sedan skall man rulla sig igenom hela foten med hjälp av vristen och driv  på ditt steg med en knuff av tårna. Det kommer anstränga hela benet, från rumpan via låren ner till vaderna.

Här är utsikten från ena sidan av min runda som jag går tre varv. Första varvet får Molly följa med och de två sista varven går jag själv i lite högre tempo.

Det är viktigt att gå med hakan uppåt och rikta blicken ungefär tio meter framför dig. Det gäller att hålla nacken och huvudet i perfekt vinkel för att få ut så mycket som möjligt av din powerwalk. Gå inte framåtlutad för det kommer att bidra till ta bort trycket på nedre delen av ryggen när du går.
Böj armbågarna i 90 grader, slut händerna i knytnävar – men utan att spänna dem. Svinga sedan armarna i en båge från midjan mot bröstet. Håll armarna nära kroppen. Genom att svänga armarna går du fortare, bränner fler kalorier och framförallt bygger styrka i överkroppen.

Utsiken från andra änden av Ön, här ser man in mot stan.

Spänn musklerna i rumpan så hårt du kan under din powerwalk.Det ger mer stuns i stuns och kraft i stegen. Jag stretchar alltid efter ett träningspass, extra viktigt att stretcha höftböjarmusklerna, och lårets och vadernas baksida. Det är musklerna som belastas extra mycket under en powerwalk.

Och så var jag hemma igen efter tre varv på Ön vilket ger 7,1 km och nästan 10000 steg.

Jag försöker att powerwalka minst 4 gånger per vecka. Jag har ett par joggingskor och vanliga träningskläder som Tights och min snygga träningsjacka från Adidas. Att lyssna på en Podd samt starta ett träningsprogram på min Polar puls klocka triggar mig att ge mig ut och gör att jag känner mig mer motiverad.

Igår sydde jag 7 kuddfodral till utekuddarna de gamla fodralen var både smutsiga och solblekta, de har hängt med i många dagar nu blir det härligt med lite fräscha utekuddar inför sommaren.

PW – Powerwalk
Märkt på:                
Facebook
LinkedIn
Instagram