Det bästa med att ha två boenden med totalt olika stil är att man blir extra inspirerad när man flyttar mellan. Det är som om man ser sitt boende ur en annan vinkel, det gäller åt båda hållen. Vardagsrummet i Villa Ormberget är så stort, ca 70 kvm i vinkel, en matsalsdel i anslutning till köket och en vardagsrumsdel i vinkeln vid öppna spisen där det är dubbel takhöjd och en härlig rymd.

Vi börjar med matsalsdelen med ett härligt teakbord som är stort så man kan sitta 10 personer runt, stolarna ropade jag in på Bukowskis nätauktion, se här och här, och jag har klätt om dem själv i ett härligt grönt tyg som jag fortfarande gillar.

Taklampan Spagetti har hängt med sedan vi flyttade in i vårt fina trähus på landet för 19 år sedan.
Sideboardet i teak ropade jag in på nätauktion och jag har bytt knoppar på det se här.

Vardagsrummet sett från hallen med kopparlampa som vi köpte för 6 år sedan se här.
Soffan är gammal från Bröderna Andersson, bordet är arvegods från Anders mormor som vi lutat av och sänkt så att det skall passa att ha till soffbord. Rottingstolarna köpte jag för 18 år och är från Serneholt, fotogenlamporna från Karlskrona Lampfabrik.

Den tredje favoritvinkeln från vardagsrumsbordet, rottingspegel från Indiska, rullbord inropat på nätauktion och lampan , Bestlite BL10, som jag fick i 50 årspresent .

Och när jag fotade vardagsrummet gick Ola förbi med sin morgonfrissa så han får vara med på bloggen idag.
Ett stort grattis Ola till nya jobbet på Systembolaget det är du så värd, inte dåligt att fixa ett jobb i pandemitider. Arbetslösheten för ungdomar mellan 20-25 är 25% så då är det extra bra att lyckas få ett jobb, lycka till med nya jobbet Ola.

Men alltså vad kallt det är ute, jag som hade tänkt att fixa i trädgården men det får vänta tills det blir lite varmare. Men kanske jag tar en tur till Plantagen och köper lite säckar med gödsel, planteringsjord och dressjord. Så får det bli en PW med någon härlig podd i lurarna men först en kopp kaffe.

Vardagsrummet ur 3 vinklar
Märkt på:                        
Facebook
LinkedIn
Instagram