Igår efter jobbet klippte jag gräsmattan här ute vid sommarhuset, sedan tog jag båten in till fastlandet och tog en PW på 12703 steg mot stan, totalt blev det 17620 steg på hela dagen. Jag kom halvvägs hem, ca 7 km sedan kom Ola och hämtade mig på sin väg hem från jobbet.
Anders hade gjort en vad vi kallar Olav Biff, det är stekt biff med stekt lök,chips, pepparsås och en matig sallad, döpt efter Anders pappa som vi alltid fick när vi besökte mina svärisar i Norge. Ola hade köpt ett rött vin med tips av en kollega, Campo Viejo som matchade pepparsåsen på ett perfekt sätt. Och till denna goda middag så ser vi på “Park and Recreation” en amerikansk serie som är så himla bra, tips.

Egentligen var det tänkt att vi skulle åka och hjälpa Hanna att flytta på lördagen men hon var inte helt pigg och hade varit och tagit ett Corona test som hon inte fått svar på så vi planerade om flytten till kanske imorgon.
Så istället åkte jag till sommarhuset igen och tog med mig alla plantor, ni vet luktärtorna och de fyllda stockrosorna.
Jag hade en plan för dagen, plocka fram utemöblerna, plantera plantorna och måla min planteringslåda som jag byggde förra veckan se här. Jag hann med mycket i det vackra vädret som var en försmak om sommar. Nästan alla utemöbler är på plats, luktärtorna planterade, 5 stockrosor har planterats, 7 to go, sedan kom regnet.

Nästan tomt på trädäcket.

Somriga matgruppen från Rusta på plats, har hängt med 6 år nu.

Andersdäcket tomt där också

Hemmagjorda möblerna på plats med lite kuddar och blommorna som jag köpte till påsken och som klarat sig igenom snö, regn, storm och frost.

Bryggdäcket som är belamrat med landgången till flytbryggan, lillbåten och båtslipen som förhoppningsvis åker i under Kristi himmelfärdshelgen.

Men en liten snutt var ledig och där ställde jag mina Adirondack stolar.

Kaos utanför boden när allt skulle ut.

Till förrätt ikväll skall jag göra nässelsoppa, det finns så mycket nässlor på tomten och nu har solen kommit fram igen så nu skall jag gå på nässeljakt.

En försmak av sommar
Märkt på:                    
Facebook
LinkedIn
Instagram