Om jag skulle göra om vår soffhörna i vardagsrummet skulle jag köpa en liten mindre soffa som jag kan placera framför fönstret. en specialbetälld ullmatta med langetterade kanter, Samsungs TV Frame och den klassiska Safari stolen av Arne Norell i nyproduktion. Så här ser det ut idag. Rummet är lite svårmöblerat då man vill öppna upp mot spisen och ha en TV.

Arbour Eco är en 3-sitssoffa designad av Andreas Engesvik och Daniel Rybakken för det danska varumärket HAY. Soffan har en ram bestående av FSC-certifierat trä och plywood med elastiskt band. Innerkuddarna är fyllda med Oeko-tex skum och fjäder. Arbour Eco finns att välja i ett flertal tyger där alla är godkända EU-miljömärkta textilier. Arbour Eco är enkel till sin design och passar därför in i de flesta miljöer och inredningsstilar. Trots att det är en relativt stor soffa är den både estetiskt och fysiskt lätt. Den rena, klara silhuetten gör att den passar in i olika sammanhang, placera i ett äldre hus för att få till en visuellt intressant kontrast eller använd på moderna ytor.

Duchesse är en riktigt fluffig och mjuk matta som det känns underbart att gå på barfota. När mattan rullas ut får genast rummet en extra dimension av lyx och elegans. Det här är verkligen den perfekta mattan i vardagsrummet? Möjligheterna är oändliga med denna lyxiga matta!

Samsungs Frame hur läcker och man kan byta motivet när man vill.

Så fort jag hittar en Safari på en nätauktion så bjuder jag på den men priserna brukar dra iväg. Nu har man tagit fram en Safari i nyproduktion som är billigare är de stolarna man hittar på auktionssiterna, verkligen prisvärd och snygg.

Originalet ritad av Arne Norell år 1964. En stilren klassiker med alla de karaktärsdrag som utmärker en genuin safaristol. Handgjord i Sverige av exklusivt läder från Tärnsjö Garveri eller Elmo Leather. Finns också i canvas tyg. Du väljer själv hur du vill kombinera läderfärg, canvas och träfinish. De vita sömmarna går att få i annan färg. Stolen går att montera isär om man så önskar. 

Så här skulle man kunna möblera, ni ser det är inte lättmöblerat.Men man kan inte köpa allt på en gång så soffan prioriteras först, kanske kommer till skott i höst, här går det inte fort. Men så skall man köpa en soffa som man kan ha länge, våran nuvarande soffa har vi haft i 19 år med små barn och hund, så den har nog passerat bäst före datumet med råge.

Om jag skulle göra om i vardagsrummet…
Märkt på:            
Facebook
LinkedIn
Instagram