Då vill jag resa till Sardinien och den konstnärliga byn San Pantaleo. Denna charmiga by är full av karaktär och ligger runt en pittoresk piazza tillsammans med livliga kaféer och flera hantverksbutiker. Med sina stenbyggda stugor, fantastiska läge och avslappnad atmosfär har många konstnärer inspirerats att bosätta sig här. På sommaren har byn regelbunden “feste” och en livlig veckomarknad, perfekt för dem som vill uppleva en bit av sardisk kultur. San Pantaleo är en perfekt utgångspunk om man vill utforska de många stränderna på Costa Smeralda och Arzachenabukten. Våra San Pantaleo fastigheter ligger alla inom räckhåll från kusten, vanligtvis 10-20 minuters bilresa bort.

Huset jag skulle hyra är en bungalow i sardisk Stazzu-stil med ett stort ljust vardagsrum, ett öppet kök med alla apparater, 2 ½ badrum och 2 rymliga sovrum med sovplats för max 6 personer. Från huvudvägen leder en slingrande äventyrsväg dig efter 1 km på toppen av ett berg till lodgen med 3 terrasser och 3 hektar mark med en fantastisk utsikt, på en klar dag även till Korsika .En idealisk plats för människor som älskar naturen och avskildhet.

Köket är så himla colt där man med enkla medel har skapat ett kök som sticker ut.

Köket är öppet mot vardagsrummet och med dubbeldörrar ut mot altanen.

Master bedroom med dubbelsäng, eget bad och bergsutsikt.

Här ute kan man tänka sig att sitta när solen försvinner ned bakom berget och sippa på Sardiniens röda vin cannonau.
Druvan anses vara en lokal variant av grenache, som är en av världens vanligaste druvor, men det är något speciellt med just den sardiska.
Vinet har nämligen ovanligt höga nivåer av nyttiga antioxidanter och tros kunna vara en bidragande faktor till varför sarderna har en sådan hög livslängd. 
Kanske lever vi några extra år efter att ha besökt Sardinien och druckit några flaskor Cannonau, vem vet.

Här hittar ni det fina huset.

När vi kan börja resa igen då….
Märkt på:                        
Facebook
LinkedIn
Instagram