Ja nu börjar det bli sommar på riktigt, myggnäten är monterade och den första buketten med Lupiner är plockade. I år kan det bli mycket mygg då det är mycket vatten i markerna där de kan lägga sina ägg, men jag är redo och har myggnät till fönstren här ute i sommarhuset. Inne i stan brukar man inte behöva myggnät men i år så har det varit myggor även inne i stan och då vet man att det är mycket mygg. Vi har haft några somrar utan mygg så man har vant sig vid det men nu så får man ha långärmat på sig när man är ute på kvällen. Myggen brukar komma i två omgångar en i början av Juni och en i slutet, och då får man anpassa sig lite efter det. Det brukar gå bra att sitta nere vid sjön för de blåser de små dj-rna bort.

Här är vårt största myggnät som jag har snickrat ihop själv, jag är lite händig ibland om jag får säga det själv.
När vi flyttade in i sommarhuset var det små fönster i vardagsrummet men vi satte in stora, ingen ide med sjötomt om man inte ser sjön innifrån. Och så passade vi på att sätta in öppningsbara så att det går att få lite korsdrag när det blir varmt på sommaren.

Soffan och höganäskrukan var nya förra sommaren, Soffan Visingsö ropade jag in på internetauktion och klädde om den själv i det blå-vitrutiga tyget. Höganäskruset köpte jag på Silvergruvans Antik i Sala, jag tror minsann vi får ta en tur dit i sommar bästa antikaffären i Mälardalen.

Lupinen är en invasiv art men jag tycker att det är vackra trots det.
Och färgerna är bara så fina.

Passade på att fota köket när det var rent och fint, först hade vi ett ljusgrönt kök men för 6 år sedan gjorde vi om det till himmesblått med stänkskydd av en Sandbergstapet med 3 lager lack ovanpå, se här när vi gjorde om köket och för er som är intresserade så finns ett före och efter inlägg här.

Kökslamporna är från IKEA, Ranarp. Vår lilla spis köpte vi begagnad tillsammans med toalettstolen och toaletthandfatet för 1000 kronor av en kompis. Kommer nog att uppdatera spisen med en induktionshäll och en inbyggd ugn nästa år, det finns ju plats om man säger så.

Imorgon skall jag ta min andra vaccindos, hoppas på milda biverkningar som vid första dosen.

Lupiner och myggnät
Märkt på:                    
Facebook
LinkedIn
Instagram