Varje år blir det en tur till Grävlingsberget och Hälleskogsbrännan, i år var vi 3 generationer som packade in oss i bilen och drog norrut, mamma Britta, Anders, Ola och jag. Hälleskogsbrännan är en del av det område som drabbades av den stora skogsbranden sommaren år 2014. Här kan du på nära håll uppleva följderna av skogsbranden och se hur naturen återhämtar sig och livet återvänder. Det är både intressant och skrämmande att se hur dramatiskt naturens krafter har ändrat landskapet.

Anders, Ola och Britta

Grävlingsberget är den centrala besöksplatsen i Hälleskogsbrännan. På en ramp tar du dig uppför berget. Längs rampen finns ett vindskydd med eldstad. Vid vindskyddet finns även en handikappanpassad toalett. Vid rampens slut kommer du fram till ett utsiktstorn som är tre vångar högt. Här uppe har du fin utsikt över trädtopparna.
Och en bild på mig med utsiktstornet där man ser ut över hela Hälleskogsbrännans naturreservat i brandområdet. Naturreservatet är på 6420 hektar.

Just nu växer bara lövträden i det nedbrunna området, inga barrträd.

Turen avslutade i Norberg på Elsas med en obligatorisk räksmörgås.

Hälleskogsbrännan och Elsas
Facebook
LinkedIn
Instagram