Kommer ni ihåg fabror Melkers citat i Saltkråkan, denna dag ett liv, just så var denna dag. Många känner igen citatet det var Thomas Thorild, svensk författare, poet och filosof, som på 1700-talet myntade uttrycket ”Denna dagen, ett liv”. Vad betyder det egentligen? Kanske det inte spelar någon roll vad Thomas Thorild tänkte säga med dessa poetiska ord, för det är upp till var och en hur de tolkas. Hur man än tolkar det finns det ett budskap i orden om att vara närvarande. Jag undrar om ämnet om att vara närvarande är mera aktuellt nu än någonsin tidigare.  Och idag kände jag mig närvarande, när vi körde taxibåt till människobyn för att hämta upp Hannas kompis fösökte jag ta in denna vackra dag på Mälaren genom dofter, ljud och synintryck. Att njuta stunden vid båtmacken med en piggelin innan vi åkte tillbaka till vår Ö. Se här på vår ankomst till Västerås hamn.

Idag fick kameran vila, bilderna tagna med mobilen.

Molly tyckte det var tråkigt att åka så långt, hon är ju van vid den korta resan mellan Ön och båtbryggan vid land, ca 4 minuter.
Till höger i bild ser man stadshustornet och Skrapan.

Vi körde vårt årliga Tallskärssim under eftermiddagen, i år var vi 10 personer som simmade, det är inte så långt 600 meter men det är trevligt.

Nu kör vi tabberas på allt i kylskåpet så till lunch gjorde jag en jättegod pesto och en tomatröra på mina tomater som har börjat mogna som vi blandade ner i pasta. Och nu ikväll blir det pizza med rester som jordärtskocka, salami, rödlök, oliver, en god pizzasås som står på spisen och puttrar as we speak….

Denna dag ett liv….
Märkt på:                    

2 reaktion på “Denna dag ett liv….

 • 2021-07-25 kl. 22:10
  Permalänk

  Just det citatet Denna dagen ett liv har jag hemma på en sån bokstavstavla. Har inte bytt och skrivit något annat för jag tycker det är så bra. Härlig känsla i sommarhuset.
  Ha det gott Annika

  • 2021-07-26 kl. 03:47
   Permalänk

   Ja det är ett bra ledord, viktigt att vara härvarande. Mvh Åsa

Kommentarer är stängda.

Facebook
LinkedIn
Instagram