Äntligen kunde vi resa till Fjällhuset i Norge och byta vår utsikt över Västeråsfjärden mot denna, fjäll bak fjäll i fjärran blåna. Visst är det vackert utsikten från Fjällhuset.

När vi åkte över gränsen fick vi visa upp vårt vaccinbevis och visa upp Mollys pass att hon är fått avmaskningsmedel mot dvärgbandmask. Check på allt, vi har verkligen koll…. När vi åker tillbaka till Sverige är det inte lika mycket kontroll….

Det är härligt att komma upp till fjällhuset på sommaren, man kan köra ända fram till huset och det är
hyfsat varmt inomhus, vi fick elda lite i gjutjärnskaminen för att få ut fukten. Imorgon skall vi gå på tur och fylla vattendunkarna inför vintern så när vi kommer upp nästa gång har vatten att dricka. Här uppe finns varken rinnande vatten eller el men man klarar sig bra ändå om man har rent vatten och ved.

Nu är klockan 22 men det är fortfarande ljust ute men jag skall snart krypa ned under lakanen med en god bok, man blir trött av att köra bil hela dagen.

Att byta en horisont mot en annan
Märkt på:            
Facebook
LinkedIn
Instagram