I dag hade vi städdag på Ön, vi brukar samlas 4 gånger per år och och klippa gräs, ta bort sly, ta bort nedfallna träd och elda upp på våra eldplatser. Det var bra uppslutning som vanligt och det är alltid trevlig att träffa sin ö-grannar på detta otvungna sätt som en städdag innebär. Vi passade på att se till sommarhuset, att bryggan inte har blåst bort i den hårda vinden, att robotklipparen går som den skall och att inte mössen lever loppan allt för mycket. Allt såg bra ut förutom robotklipparen som inte fungerar som den ska, jag skall göra ett sista försök nu att ladda ner ny mjukvara på den och om inte det hjälper kommer jag att lämna tillbaka den…. Lycka till säger Anders….

I stugan satte jag på elementen och tände lite ljus när vi tog en kaffe efter städningen, det är en helt annan stämning i stugan såhär i slutet av augusti. Jag kan inte sätta fingret på det men det känns som höst, kan vara ljuset som är annorlunda, att jag plockat in en bukett med rönnbär eller så är det bara i mitt huvud.

Jag hade laddat på nya mjukvaran på robotklipparen idag om jag haft rätt USB kabel med mig. Jag skall köpa en nya USB kabel på Jula imorgon och åka ut en sväng till Ön och ladda på nya mjukvaran, jag är så trött på denna robotklippare RM 1000 från Biltema och kan verkligen inte rekommendera den alls, se min recension här. Vi får se om det blir bättre med nya mjukvaran eller om jag åker tillbaka med den till Biltema imorgon….

Hade åkt ut i går kväll efter jobbet om det inte varit så dåligt väder nordanvind och regn är ingen höjdare vid vårt sommarhus som ligger helt öppen mot norr och Västeråsfjärden, imorgon skulle vinden avta lite, jag får se om jag stannar kvar och jobbar från ön efter fixeriet med klipparen.

Nu skall jag plantera om några blommor som behöver lite omsorg här hemma, igår köpte jag en porslinsblomma och en gullranka som jag skall sätta i någon kruka. Jag är lite sugen på en växtgardin någonstans här hemma, kanske i köksfönstret ut mot gatan?

Höststämning på Ön
Märkt på:                    

2 reaktion på “Höststämning på Ön

 • 2021-08-30 kl. 21:08
  Permalänk

  Trist när inte prylar funkar som dom ska! Om det blir en retur av klipparen kan jag varmt rekommendera Husqvarnas robotar. Vår ”Robban” går nu på fjärde året och förutom lite intrimning fösta sommaren går den felfritt sommar efter sommar, vi är toppennöjda!

  • 2021-08-31 kl. 18:37
   Permalänk

   Hej Maria

   Nu går klipparen bättre jag har laddat ner ny mjukvara. Jag ångrar att jag inte köpte en Husqvarna de verkar mycket bättre. Mvh Åsa

Kommentarer är stängda.

Facebook
LinkedIn
Instagram