Jag kommer inte ens ihåg vad jag ropade in på auktion sista gången, jo just det höganäskrukorna var det visst se här. Men den här gången blev det en lite dyrare pryl nämligen en fåtölj. Jag följde ett av mina loppisledord, Eklektisk stil designklassiker från 50,60 och 70-tal . Fåtöljen var i mycket bra skick och jag fick den för halva priset av vad men får ge för en ny. Och det är en, trumvirvel, Lamino formgiven av Yngve Ekström 1956 med fårskinn och tillhörande fotpall. Tog en bild efter jobbet men det börjar bli mörkt för en månskensbloggare, ha,ha.

Här vid bokhyllorna vill jag skapa en ombonad läshörna, så här tänker jag.

Golvlampa Spoon från Watt och Veke
Ullmatta Twine från Jotex
Doftljus Grapefruit från L:a Bruket
Pläd Signature från Newport
Sidobord Lato från Svenssons i Lammhult
Rottingkorg Snidad IKEA
Tavla Eternity av Simon Verdin

På sikt tänker vi göra om vardagsrummet med nya soffor, inbyggda bokhyllor och TV Samsung Frame. Men just nu nöjer jag mig med en
matta som sätter ramen för läshörnan och tar det jag redan har hemma. Mer bilder kommer när vi har dagsljus.

Första auktionsfyndet på evigheter och vilket fynd sen…
Märkt på:                    

4 reaktion på “Första auktionsfyndet på evigheter och vilket fynd sen…

 • 2021-10-06 kl. 20:37
  Permalänk

  Vilket bra val du gjort och dessutom ett riktigt kap! Själv har jag mina Lamino i samma ljusgråa skinn som du har men med stommen i oljad ek och jag är såååå nöjd, en riktig ”läs-stol”! Grattis till ett mycket bra köp!

  • 2021-10-07 kl. 02:12
   Permalänk

   Hej Maria

   Ja jag blev verkligen förvånad att jag vann budgivningen de brukar ju gå som smör i solsken de där laminostolarna. Oljad ek det hade man vilja ha, slår lackad bok med hästlängder 😀. Mvh Åsa

 • 2021-10-06 kl. 22:24
  Permalänk

  Hello Asa… a friendly greeting from Nederland!… I never comment but this time I felt compelled by your new loppisfynd… så himla snygg!!….
  I think I am one of the very few male followers, and at the same time from Nederland. I started out reading your blog because so I learn Swedish… just for fun… or wait… I have always thought of relocating to Norge… learnt Norsk… never moved… then started reading Svenskan…. det går absolut bra… men tyvärr behövs det liten mer tid förrän jag känner mig tryg nog….. jag tillföjer att.. I have found your blog via “fyra årstiden, mitt liv på landet” written by Lotta…
  Both of you have your own unique style…. You canalize my thoughts by focussing on living with attention to livets små grejer….. maybe I once could live in Scandinavia…. years run by… now at 63…är det inte dags att ta beslut ändeligt ??
  Best wishes.. Geert, Nederland… close to Maastricht

  • 2021-10-07 kl. 02:09
   Permalänk

   Hej Geert

   Vad kul att du kommenterade på min blogg. Det är alltid så spännande att se vem som läser och verkligen oväntat att en man från Nederländerna var en av dem. Imponerande att du lär dig svenska och norska och bra dessutom. Mvh Åsa

Kommentarer är stängda.

Facebook
LinkedIn
Instagram