Idag blev det en stor charkbricka. Hela familjen älskar det och det är så skönt efter en lång vecka med mycket matlagning att bara lägga upp plocket på en bricka och njuta.
Jag bara älskar olika skinkor, salami, och allt som hör en charkbricka till. Som ost, oliver, kex mm.
Det är så himla mysigt att sitta länge och bara plocka.

En längre tid har jag faktiskt försökt välja svensk chark. Jag tycker att utbudet av svenska alternativ har blivit större och väldigt bra, så för mig blir det ett enkelt val.Vad har jag på min bricka, havtornssalami, lufttorkad skinka, björkrökt skinka, tryffelsalami, kallrökt skinka och en trevlig lammsalami. Alla otroligt goda med olika karaktärer. Jag tycker verkligen att alla är otroligt goda, så för oss är valet av charkbricka väldigt enkelt. Vi väljer svenskt av många skäl, men också för att det är otroligt goda och fina produkter.

Vi kompletterade den goda charkbrickan med några favoriter. Ostar som grottlagrad Gruyère, Délice de Bourgogne, Creamy caltbach och manchego. Samt oliver, kex och små tomater. Jag gjorde även en supergod kronärtskocksröra . Receptet på den kommer längre ned här.
Ja, den perfekta charkbrickan skulle jag säga . Utöver det som syns på bild gjorde jag ett rustikt vitlöksbröd som jag gratinerade i ugnen med mycket ost. Magiskt gott Allt!


Här kommer receptet på kronärtskockskrämen:
Ingredienser
290g kronärtskockor, marinerade
1/2 vitlöksklyfta
1 tsk citronsaft + rivet skal av 1/4 citron
1 msk olivolja
salt
(Skivor av surdegsbaguette till)
Gör så här
Mixa samman Kronärtskockor, vitlök och olivolja till en slät kräm
Smaka av med citronsaft, rivet citronskal, salt och nymalen svartpeppar.
Lägg kräm på skivor av surdegsbröd och njut ihop med resterande charkbricka.

Mums , det här var jag värd efter ännu en stressig vecka på jobbet med huvudvärk och nackspärr och nästa vecka ser inte ut att bli lättare….
Imorgon har vi städdag på Ön och stänger antagligen av vattnet för säsongen.
Måste jobba denna helgen också…. 🙂

Charkbrickan kan man alltid lita på
Märkt på:                

2 reaktion på “Charkbrickan kan man alltid lita på

 • 2021-10-09 kl. 09:16
  Permalänk

  Gomorron! Snubblade in på din fina blogg och log när jag läste din profilbeskrivning. Hobbybloggare! Vilket underbart begrepp! Det är ju jag också, utan att haft ett namn på det. 😂 Vi är visst lika gamla och har hobbybloggat lika länge. Nu ska jag surfa bakåt lite i din blogg och jag kommer säkert följa dig framåt. Ha en fin helg! 🌻

  • 2021-10-09 kl. 19:13
   Permalänk

   Hej Susan

   Vad kul att du hittade hit och att jag hittade till din fina blogg. Jag kommer att följa din blogg. Ha en underbar helg, mvh Åsa

Kommentarer är stängda.

Facebook
LinkedIn
Instagram