Det absolut viktigaste för ett harmoniskt sovrum är en avkopplande och lugnande färg, förslagsvis grå, bruna eller blå toner. Satsa på en härlig centerpice som ögat dras till, kan till exempel vara ett fint skåp eller vacker byrå. Placera sängen i kraftposition mot en vägg, gärna med en rejäl sänggavel att luta huvudet mot. Viktigt att man från sängen har uppsikt mot sovrummets utgångar och fönster. Det skapar en trygghetskänsla och ligger biologiskt rotat i människans DNA från tiden vi bodde i grottor och behövde försvara ingången mot vilda djur och fiender.Växtlighet ger rummet själ, men välj växt med omsorg. Undvik kaktusar och vassa växter i ett sovrum som ska ge ro och kärlek. Ett rum bör ha mellan 7-10 belysningspunkter. Se till att delar av belysningen i sovrummet är dimbar. Att inte ha dimmer på takbelysningen är som att bara ha en volymnivå på högtalaren. Välj mjuka textilier med olika material, som linne, jute, siden och bomull. Som det här härliga överkastet till Hannas säng i studion.

Här är moodboarden när planerade uppdateringen av sovrummet för 3 år sedan.

Idag ser min moodboard lite annorlunda ut. Jag vill gärna ha en ribbpanel bakom sängen och blanda upp det bruna och beige med lite grönt och blått.
Och så skulle jag vilja ha en söt liten fåtölj och göra en liten läshörna.

Inredningstips för sovrummet
Märkt på:            
Facebook
LinkedIn
Instagram