För 20 år sedan firade vi riktig Halloween när vi bodde i Pittsburgh, det är kul att få ha upplevt hela hypen med Halloween i USA. Här i Sverige har det aldrig riktigt tagit fart, vilken dag skall man fira, alla har inte godis hemma, en del blir sura när man knackar på det får inte krocka med Alla Helgona…. Men i Pittsburg där gick vi all in med laburinter i majsfälten, pynta i trädgården, brandbilar, godis till både barn och föräldrar, mer av den flytande sorten till föräldrarna….

På Trax farm strax utanför Bethel Park där vi bodde under våra 2 år i USA.

Pynta framför huset på Willow Terrace drive. Kolla in Hannas gula träskor, hur gulligt.
Det här med att pynta det är allvarliga saker….

Hanna hade en hel maskeradlåda med olika dräkter, skall jag vara en söt drake eller….

Nej det blev en Pigglet och en drakula, senare på kvällen gick de här sötnosarna Trick and Treat i en fantastisk kväll med fullmåne och 19 grader varmt. Dessa minnen från våra år utomlands är så himla fina och jag blir så glad när jag ser på dessa bilder. Och dessa bilder är faktiskt tagna för exakt 20 år sedan den 28 oktober 2001, ett annat liv levde vi då, så kul att vi vågade flytta så långt hemifrån med små barn. Det som gjorde vår tid i Pittsburgh så bra var att vi hade de bästa grannar man kan tänka sig Barb och Gary som tog hand om oss från dag 1, och så hade vi vännerna Patrik och Eva som vi umgicks mycket med. Jag var hemma med barnen under våra 2 år och på så sätt slapp vi det där stressiga livet med två föräldrar som jobbar 100% och barnen på dagis. När vi kom hem till Sverige igen var Ola 7 år och började förskoleklass och Hanna 5 år och började på dagis och jag började jobba 75% och på så sätt slapp barnen att vara många timmar på förskola och fritids. Jag är glad att jag lyckades lösa livspusslet under de första åren med barnen även om det gick ut över mitt pensionssparande, men det tar jag igen nu och sparar extra varje månad till min pension. Att vara småbarnsföräldrar är inte alltid en dans på rosor men man vill ju inte vara utan den tiden heller, och när jag ser bilderna så skulle jag vilja åka tillbaka till den tiden och krama om de där söta små ungarna.

På söndag den 31:a oktober är det riktiga halloween men jag misstänker att det kommer att komma barn och knacka på redan i morgon kväll. Note to self, glöm inte att köpa godis imorgon….

När vi firade “riktig” Halloween
Märkt på:                        
Facebook
LinkedIn
Instagram