Att klä väggarna med panel har blivit trendigt, jag ser det överallt nu för tiden, oftast den där målade panelen som passar bäst i 30-talshus eller lite äldre hus. I ett 50-talshus är det mest träpaneler eller ribbpaneler i mörkare träslag som teak eller ek. Jag hittade ett jättefint hus på Homeadore.com som hade sådan panel som jag skulle vilja ha här hemma och skjutdörrarna är inte så dumma de heller.

Jamie Chioco, rektor på Chioco Design i Austin, designade sitt eget hus på en tomt han och hans fru hade bott på 20 år. Att designa sitt eget hus visade sig svårare än han trot. Jamie fokuserade på hur han skulle placera privata utrymmen och umgängesytor som vardagsrum och kök. Nackdelarna med det gamla huset gjorde att beslutet hur det nya huset skulle designas blev mycket lättare. Naturligt ljus öppna umgängesytor måste stämma med tomtens layout. Hemmet har 4 special byggda vägg till tak hörnfönster. Dessa fönster maximerar utsikten ut i trädgården och genom huset. Och i tillägg till hörnfönstren så finns fyra skjutfönster från Quantum.

Materialen är enkla men ändå exklusiva. Ytterväggarna är ljust tegel och baksidan av huset har inslag av cederträ. Väggpanelen inomhus är av ljus ek. Huset är 190 kvm men känns mycket störra tack vare den noggranna planeringen och designen av huset. Uteplatsen är som en förlängning av av vardagsummet. När vädret tillåter kan hela huset öppnas upp och man får en sömlös ut-inne upplevelse. Här hittar du huset.

Lyxigt 50-talshus i Texas
Märkt på:            
Facebook
LinkedIn
Instagram