Dagen började med att vi täckte båten inför vintern, vi har så bra rutin på detta nu efter 13 år, så det var gjort på under timmen. Sedan lade vi några timmar på trädgården hemma i stan, jag städade boden, sorterade krukor och redskap så att de skall bli lätta att hitta i vår. Jag plockade in pelargoniorna och krukan med jätteverbenan, hoppas att den satt frön som kommer upp i vår… Jag krattade gräsmattan och använde löven för att täcka rosorna. Löven ger ett bra skydd till rosorna som ett värmande täcke i rabatten. Eklöv och boklöv är att föredra då de bryts ned långsamt och gör att täckningen hålls luftig. Även granris är populärt att använda, det håller löven på plats och gör att snön inte tynger ner täckningen under granriset. Även snö bildar ett skyddande täcke mot vinterns kyla, men håll efter snön så att den inte knäcker grenarna.

Undrar just när rosorna tänker sluta blomma?

Och nej de nya gardinerna får åka tillbaka…. För skira för min smak.

Favoritglöggen är hemköpt. Blossa Trestjärnig Guld har en stor och eldig doft med inslag av russin och kryddnejlika. Smaken är fyllig, söt, eldig och kryddig med markerad cognacskaraktär och inslag av nötter och kryddnejlika, min favorit.

Ikväll blir det oxfile på farfar Olavs vis framför öppna spisen, en bättre lördag helt enkelt.

Återanvända höstlöven
Märkt på:                    
Facebook
LinkedIn
Instagram