Vi firade farsdag hemma hos Hanna och Kalle, de bjöd på en jättegod indisk rätt med kyckling och Ben och Jerry till efterrätt, supertrevligt att bli hembjuden till sin egen dotter, tack för en trevlig kväll. Jag hade bakat släta lussebullar som jag hade med mig, det är alltid kul att ha med sig något när man är bortbjuden och hembakt är väl en bra present.

Efter de släta lussebullarna fick jag feeling och flyttade in vårt lilla rottingbord från uteplatsen för att ännu ett jul få tjänstegöra som glögg & gottebord. Först ut blir det ett glöggbord, det börjar tuffa på med noventiga detaljer.

Det första du ser när du kliver över tröskeln till Villa Ormberget är detta söta lilla glöggbordet, snacka om att känna sig välkommen.

Gottebord är traditionellt ett julbord med diverse sötsaker. Gottebordet kan pyntas med en julduk och andra julprydnader. Vanligt förekommande tilltugg på ett gottebord är julgodis som knäck, karameller och marsipan, bakverk som lussekatter och pepparkakor, färsk frukt, torkad frukt som dadlar och fikon samt nötter eller en chokladask. Gottebord används även i vidare mening för att beskriva ett rikt utbud av något. Så här såg gottebordet ut för två år sedan. Nu skall jag tuffa vidare med att vika lite fina stjärnor av tapet, om de blir fina får ni se dem imorgon…..

Det tuffar på….
Märkt på:                
Facebook
LinkedIn
Instagram