Jag har nästan glömt bort hur man gör när man bjuder hem kompisar på middag , har adventsmingel eller firar jul med släkten. Nästa helg skall vi på teater med vänner med en charkbricka med lite vin här hemma på Ormberget innan teatern. På lördagen kommer kära ö-grannar på kalkonmiddag. Vi kommer att ha kompisar över på minijulbord och glöggmingel i december. Jag började titta över min klädgarderob och mina fina svarta oversize finbyxor från Wera plus min fina kjol från Klänningsfabriken får agera festplagg i år och till det köpte jag en omlott-top från NA-KD.

Skorna är gamla klassiker med kilklack från Vagabond, jag har säkert haft dem i 10 år och de är lika fina som när jag köpte dem.

7 tips på hur du bjuder på middag utan ansträngning
1. Duka dagen innan
2. Listor med maten som skall handlas
3. Gör ett körschema på maten så hinner du umgås lite
4. Förbered maten så mycket du kan innan, skala potatisen, skär salladen,gör klart såsen ….
5. Fördela uppgifterna till någon (Anders brukar till exempel vara ansvarig för drickat,
Hanna eller Ola brukar hjälpa till att duka och duka undan)
6. Ingen dör av färdigköpt dessert. Nej, det är inte hela världen om du har köpt en färdig dessert.
Tvärtom kan den ju vara superlyxig och god om du till exempel köper den på ett bra konditori.
7. Ha roligt. Det är inte kul att gå på middag hemma hos någon som bara stressar omkring och aldrig tar av sig förklädet.
Går något lite snett kommer världen inte att gå under.
Har du glömt sätta på ugnen när du ska ställa in lasagnen?
Servera ett extra glas vin medan den blir varm. Blev den lite bränd?
Skär bort det svarta. Det viktigaste är att ni har kul – allihop, inklusive du själv.

Jag är inte duktig på att vara värdinna blir alltid lite för stressad, men jag jobbar med det.Idag var jag en tur till Plantagen, köpte vita julstjärnor, två amaryllis, ett enträd till entren och mossa.
Jag har hängt upp grangirlanger på framsidan av huset, planerat en-trädet i en kruka vi entren och satt en ljusslinga i den, jag har gjort en julkrans till ytterdörren av material från trädgården, torkat apelsinskivor i ugnen som jag skall göra girlanger av och planterat julblommorna i fina krukor.

Det gäller att passa på när man får feeling. Men jag glömde att fota medan ljuset var någorlunda bra så det blev lite suddiga bilder idag…
Adventsstjärnorna väntar jag tills första advent att sätta upp någon måtta får det väl vara.


Hur är det man gör nu igen?
Märkt på:                
Facebook
LinkedIn
Instagram