Pust julen har verkligen varit intensiv. Förra tisdagen jobbade vi hela dagen och sedan packade vi bilen med julmat, skidor och juldricka. Vi kom fram sent på tisdag kväll, till Roland Anders barndomshem, efter Covid 19 test på gränsen som var positivt som tur var. På onsdagen julpyntade vi huset, dukade julbordet för 14 personer, lagade senap bakade bröd och mjuk pepparkaka, tvättade 3 omgångar handdukar och lakan, hälsade på Svärmor Berit på ålderdomshemmet. På torsdagen fortsatte julförberedelserna och Anders bror Lars med familj anlände, vi grilljerade skinkan, förberedde Jansson och åt en god fransk soppa tillsammans. Själva julaftonen gick i ett med jullunch för 14 personer och Ribbe med surkål till middag med mycket god dricka till……
Juldagen avnjöts av en lååååång frukost med 4 kannor kaffe, det behövdes, och sedan droppade folk av under dagen
och till slut var det bara vår lilla familj kvar. Vi hade en mysig kväll med mycket goda rester, visst smakar julmaten alltid bäst på juldagen?
På Annandagen åkte vi skidor, fikade med svärmor, hälsade på Anders bror Jon Olav där vi träffade ytterligare en kusin, Camilla, så roligt att
träffa alla barnens kusiner det var längesedan de sågs på grund av pandemin. På kvällen plockade vi ner julen, tvättade lakan och handdukar igen.
Igår efter frukost städade jag ut all maten som skulle slängas och tas med hem till Sverige, diskade ur alla uppläggningsfat.
Det blev en biltur med farmor Berit innan vi packade bilen proppfull med grejor och styrde mot Sverige. Så här såg det ut när vi lämnade Roland, en monokrom värld.

Det var halt väglag så vi fick köra sakta och vid gränsen var det kö på 45 minuter så resan tog 7 timmar dörr till dörr. Innan vi kraschade i sängen hade vi julklappsutdelning, jag fick böcker en 23:årig Rom, en fin tavla med Molly på och nya tekoppar.
Idag har jag jobbat hela dagen och nu ikväll har vi ätit Taccos med Hannas bästa kompis Ellika, så mysigt. Till efterrätt åt vi det som var kvar av den mjuka pepparkakan jag bakade till jul men som jag glömde bort i kylskåpet. Mjuka pepparkakor blir godare med tiden.

Här förbereds kvällens tacos.

Nu är jag slut som människa efter mycket samvaro, mycket fixande, mycket körande på hala vägbanor både till mamma helgen innan jul och så till Norge men det har det varit värt julen 2021 går upp på top 3 listan. Men nu blir det lite chill i soffan innan tidig sänggång, gäsp vad trött jag är.

Hemma igen efter en intensiv jul
Märkt på:                
Facebook
LinkedIn
Instagram