Idag plockade jag ut kläder ur min garderob, städade garderoben medels dammsugning och våttorkning (behövdes verkligen). Sedan sorterade jag ut kläder jag inte använder mer, de kommer att lämnas in på myrorna och hängde tillbaka de kläder jag skall behålla. Det bästa med att rensa bland sina kläder är att man får en bättre översikt vad man egentligen har i klädväg. Jag passade på att organisera om lite i garderoben och kommer att behöva köpa in lite förvaringslådor till underkläder och strumpor. Passade på att fota mina fina hotelliga lakan.

Samtidigt som jag städade garderoben monterade Anders sitt nya höj-och-sänkbara skrivbord som skall stå i hans nya kontor, ett av gästrummen på andra våningen. Han har suttit i vardagsrummet och jobbat nu under snart 2 år och det skall bli skönt att han flyttar sin kontorsplats, det blir lite mer ordning utan datorskärmen på matbordet i matsalen. Det blir till exempel lättare att fotografera en bukett med tulpaner som dagens bukett i fina Savoyvasen.

Vi gjorde en liten utflykt till Skultuna bruk efter garderobsstädningen, vi hade som mission att köpa en ny stekpanna. Inte en stekpanna med teflon den här gången utan nu köpte vi en Norden stekpanna i rostfritt stål från Fiskars som har en 3-lagerskonstruktion med en kärna av aluminium vilket ger optimal värmespridning och uppvärmning på alla typer av hällar. Den unika Thermium™-mineralbehandlingen ger pannan extremt goda non-stickegenskaper även vid mycket höga temperaturer. Stekpannan har fått fina recensioner och vi är innerligt trötta på våra teflonpannor som aldrig håller längre än ett år. Förutom en ny stekpanna så blev det lite fika med brukets goda räksmörgås.
Nu skall jag testa stekpannan när jag slänger ihop kvällens middag som blir en gryta på fläskfile med mandelpotatis.

Städa en garderob på tulpanens dag
Märkt på:                
Facebook
LinkedIn
Instagram