En hall skall vara välkomnande, men på något sätt blir våran hall översvämmad med kläder, skor, väskor, vantar och mössor och då känns den inte så välkomnande. Så ungefär varannan månad gör jag en liten rensning och flyttar in jackor, kappor och skor i garderoben under trappan, vantar mössor, överdragsbyxor, halsdukar åker ner i den lilla hallbyrån i teak. Vi bytte ingångsparti, fönster och dörr för två år sedan, snickaren som gjorde det passade på att putsa upp den fina fasta teakbänken så den blev som ny. Marmorgolvet är tyvärr väldigt slitet och jag har försökt få tag i någon som kan slipa det, jag var väldigt nära precis för jul men han hörde inte av sig mer när jag började pruta… Idag var det alltså dags för den där rensningen och nu är hallen mer välkomnande och det känns lättare att andas…

Hallen var ganska definierad när vi flyttade in med sin hatthylla, teakbänk och nisch för byrå och spegel. Vi ropade in en tekabyrå och en spegel på auktion en matta från min mamma och voila vår hall var klar. Här är min moodboard för hallen

Vad jag saknar i hallen är en större grön växt men det är lite dåligt med ljus så växter trivs inte så bra här.

En nedsänkt dörrmatta det är detaljer man finner i ett hus från 50-talet.

Hallen i Villa Ormberget
Märkt på:                
Facebook
LinkedIn
Instagram