Att hålla på att tjaffsa om bensin och dieselpriser eller priset på el känns lite futtigt just nu. Drabbas vi inte värre än så här i Sverige så får vi vara innerligt tacksamma. Efter att ha lyssnat på nyheter 24/7 sedan kriget startade så känner jag att det är viktigt att koppla bort omvärlden om så än för några minuter bara för att tanka lite ny energi. Ja jag vet att jag är priviligierad som kan ta en paus och tänka på annat men det är ett måste för mig annars…. Sedan försöker man ju dra sitt strå till stacken genom att sätta in pengar till Röda Korset och UNHCR, jag hörde just att det är bättre att sätta in pengar än skänka grejor, det går ju att göra både och tänker jag.

I det lilla egna livet är vardagen opåverkad än så länge, jag funderar på om jag skall ta ut kontanter och köpa plastdunkar och fylla med vatten, det känns som om det är en bra ide. Vardagen passerar med jobb och vardagssysslor men det är under en konstant slöja. Jag har fina blommor på mitt vardagsrumsbord, men det är krig. Jag har köpt fina kuddöverdrag till soffan, men det är krig.  Jag håller på med frösådd av Jätteverbena och Dahlior , men det är krig. Jag går mina PW i den härliga vårsolen, men det är krigDet sorgliga är att det alltid varit krig någonstans i världen men inte så nära som nu….. och det är bara en slump och tur vilket liv som är ens egna. Jag känner en känsla av sorg, tacksamhet, ifrågasättande, vantro, insikter och vanmakt. Livet är vackert och också verkligen, verkligen jättefult.

Så från min lilla paus från omvärlden, i min lilla bubbla, visar jag upp mina nya kuddöverdrag, men det är krig……

Men det är krig….
Märkt på:                
Facebook
LinkedIn
Instagram