I väntan på att få komma ut till mitt eget sommarhus njuter jag lite av de danska sommarhusen. Här är ett hus som är till salu vid en klassisk badort mitt mellan natursköna Hyllingebjerg, Liseleje Strand och Asserbo Overdrev. Huset byggdes 1943, sedan har huset byggts ut i etapper till ett unikt hus med en ombyggd uteplats. Små lamellfönster, vackra öppningar, mysiga sällskapsytor, läshörnor, plats för gäster, plats för familjen och plats för livet. Utrymme för att vara inne och plats för att vara ute. Utrymme för att ge varandra plats på ganska många kvadratmeter. 

Huset är byggt som en klassisk stuga med svart träpanel, vita kittfönster och angränsande terrassytor. Utedusch, gräsmatta och gammal plantering, som både tjänar det fina syftet att skapa nyanser av skugga och sol på den 985m2 stora tomten.

Danskarna är speciellt duktiga på att skapa den där rustika, enkla och avslappnande stilen.
Detaljerna som jag gillar från det fina huset:
Listen ovanför fönstren i vardagsrummet som man kan använda som förvaring och display.
Ljusa trasmattor
Inga gardiner
Vit stående träpanel inomhus
Liggande svart ytterpanel
Rottingmöbler
Stoppade möbler i ljusa tyger med matchande kuddar.
Bilderna är lånade från mäklaren Adam Schnack och huset hittar ni här.

Igår var vi ute vid båten och täckte av satte i batteriet och en dunk med bensin, marinan har lovat att montera på motorn under veckan. Det stora problemet blir att få i båten för vid båtrampen var det fortfarande tjock is, det är bara vid de 6 yttersta båtplatserna som isen är borta. Men går det inte i helgen så är det inte hela världen då får vi koncentrera oss på påsken i fjällhuset istället

Ett sommarhus i min smak
Märkt på:            
Facebook
LinkedIn
Instagram